Halep, așteptarea verdictului se apropie de final: Anunțul oficial care îi dă speranțe Simonei

Halep, așteptarea verdictului se apropie de final: Anunțul oficial care îi dă speranțe Simonei

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) a ratat primele trei Grand Slam-uri ale anului 2023, dar brusc și-a văzut numele pe lista preliminară pentru US Open (28 august – 10 septembrie), amănunt care a reaprins speranțele revenirii ei pe gazon, în viitorul apropiat.

Simona Halep a jucat ultimul meci la US Open 2022, fiind învinsă în turul I

Doar că, până să revină în circuit, „Simo“ trebuie să primească un prim verdict măcar – acesta, aproape sigur, va fi atacat, fie de Halep, fie de oficialii tenisului – în cazul de dopaj care a scos-o din circuit de pe 29 august 2022. De 10 luni și 21 de zile, mai precis!

Audierile au avut loc, în zilele de 28 și 29 iunie și, dacă s-ar fi respectat termenul de minim două săptămâni, verdictul dat de Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra, ar fi trebuit anunțat în jurul datei de 12-13 iulie. Acel termen a fost depășit deja cu o săptămână, însă vestea bună e că, în ultimele zile, au început să fie anunțate deciziile în cazurile de dopaj din tenis. Adevărul le-a prezentat aici, cu precizarea că deciziile date nu anunță perspective tocmai bune pentru Halep!

Detaliul care întărește ideea că urmează verdictul și în cazul Simonei e legat de raportul prezentat de Karen Moorhouse, omul care conduce Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Adică, forul care a cerut suspendarea lui Halep și a lansat o a doua acuză la adresa ei, privind „pașaportul biologic“.

Concret, Karen Moorhouse a dezvăluit că, în acest moment, cazul Halep, suspendată provizoriu, e ultimul rămas pe rol în lumea tenisului. Ceea ce înseamnă că o decizie trebuie să fie anunțată foarte curând, dacă toate celelalte dosare au fost soluționate.

Această concluzie a reieșit din raportul de activitate pentru prima parte a anului 2023, prezentat de Karen Moorhouse pe site-ul oficial ITIA. Aici, se poate vedea cum doar numele lui Halep apare la capitolul „suspendărilor provizorii“, semn că jucătoarea din România e într-o situație unică și, drept urmare, nu mai are mult de așteptat pentru a-și afla pedeapsa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...