Halep, cel mai amar 10 din istorie: Simona, într-o situație inimaginabilă față de acum un an

Halep, cel mai amar 10 din istorie: Simona, într-o situație inimaginabilă față de acum un an

Simona Halep (31 de ani) a primit o rază de speranță, săptămâna trecută, după ce apărarea ei, construită în lupta cu Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), a fost validată din America de șeful Antidoping-ului din această țară, Travis Tygart. Adevărul a oferit aici cele mai „grele“ declarații din ultima perioadă care au pus cazul Halep într-o altă lumină.

Simona Halep, tot mai jos în clasamentul tenisului feminin

Din păcate pentru „Simo“, deși ce a afirmat Travis Tygart susține, în întregime, apărarea ei la audierile de la Sport Resolutions, părerea șefului USADA nu o scapă pe românca de 31 de ani de problemele ei arzătoare în acest moment. Pentru că, în așteptarea verdictului de la Londra, Halep se scufundă, fără urme, în ierarhia mondială.

Adevărul a scris, săptămâna trecută, cum Simona a părăsit Top 1000 în clasamentul live, actualizat în timp real. Astăzi dimineață, această realitate teribilă s-a și oficializat. Pentru că, de această dată, în ierarhia WTA, valabilă pentru această săptămână , Halep a ajuns pe locul... 1.140! Cu doar 10 puncte rămase în dreptul ei. Prin comparație, fix acum un an, înainte de apariția cazului de dopaj, Halep ocupa locul 7 în lume, cu 3.255 de puncte!

Revenind la situația actuală, până la finalul lunii august, când va începe US Open 2023 (28 august – 10 septembrie), și aceste 10 puncte rămase în dreptul Simonei se vor „topi“. Și Halep va dispărea din clasamentul tenisului feminin. Ceea ce îngreunează teribil misiunea ei, dacă va avea ocazia de a juca din nou, cu participări în calificări și în meciuri infernale, încă din primele tururi ale unor întreceri importante.

Patru românce în Top 100 mondial

Dincolo de drama Simonei Halep, nici celelalte românce nu au strălucit în America, înainte de US Open 2023. De fapt, rezultatele lor au fost dezolante, după cum Adevărul a arătat aici. În acest moment, avem patru jucătoare în Top 100, potrivit clasamentului WTA publicat astăzi:

30. Sorana Cîrstea 1.405 puncte (Urcare de un loc)

40. Irina Begu 1.197 de puncte (coborâre de un loc)

59. Ana Bogdan 952 de puncte (staționară)

100. Jaqueline Cristian 711 puncte (+2 locuri)

166. Gabriela Ruse 446 de puncte (-3 locuri)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat