Halep, clasamentul s-a făcut țăndări: Știm când va dispărea din ierarhia tenisului feminin

Halep, clasamentul s-a făcut țăndări: Știm când va dispărea din ierarhia tenisului feminin

Simona Halep (31 de ani) ar trebui să aibă primele audieri, în cazul ei de dopaj, la finalul acestei luni, însă, din păcate, răul a fost deja făcut, în ceea ce privește locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială a tenisului feminin. Pentru că, absentă de pe teren de pe 29 august 2022, data ultimului meci disputat în circuitul WTA, „Simo“ și-a văzut punctajul „topit“, pur și simplu!

Astăzi, în clasamentul oficial, constănțeanca a mai coborât patru poziții, până pe 40 WTA. Doar că, în clasamentul live , actualizat în timp real, lucrurile stau mai rău pentru Halep! Aici, i-au fost scăzute deja cele 110 puncte adunate, anul trecut, la Bad Homburg, turneul în care românca a atins semifinalele. Așadar, Simona a rămas acum cu fix 1.000 de puncte WTA, total cu care a înregistrat o nouă cădere abruptă, de nouă locuri, până pe 49 WTA! Ultima dată când Simona a fost atât de jos, în această ierarhie, a fost acum un deceniu! Mai precis, în clasamentul publicat pe 10 iunie 2013, „Simo“ a ocupat poziția a 58-a!

Norocul lui Halep e că, deocamdată, pe durata sezonului de iarbă, „hemoragia“ ei de puncte s-a oprit. Fiindcă, deși a avansat până în semifinalele Wimbledon 2022, anul trecut nu s-au acordat puncte la Grand Slam-ul londonez. Așa că nici Halep n-are ce pierde, în următoarele săptămâni. Din păcate, chiar și așa, căderea ei va continua, deoarece adversarele din spatele ei vor acumula puncte. Ceea ce Simona nu poate face.

Sezonul de hard înseamnă dispariția din clasament

După Wimbledon, vom și asista la dispariția lui Halep din ierarhia tenisului feminin, dacă ea nu va avea o revenire miraculoasă pe teren, în urma judecării cazului ei de dopaj.

Concret, anul trecut, după Wimbledon, „Simo“ a mai jucat în următoarele turnee:

*Washington ( a atins turul II) – 1 punct

*Toronto (campioană) – 900 de puncte

*Cincinnati (turul II) – 60 de puncte

*US Open (turul I) – 10 puncte

Toate aceste puncte vor dispărea din dreptul lui Halep până în ultima săptămână a lunii august. Și, aproape sigur, începând cu septembrie 2023, Simona va dispărea din clasamentul tenisului feminin! Aici, în acest moment, România are patru sportive în Top 100:

29. Irina Begu – 1.342 de puncte

38. Sorana Cîrstea – 1.158p

40. Simona Halep – 1.110p

61. Ana Bogdan – 902p

131. Jaqueline Cristian – 541p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat