Halep, credibilitate maximă în ochii francezilor: Cum e privit cazul de dopaj în Hexagon

Halep, credibilitate maximă în ochii francezilor: Cum e privit cazul de dopaj în Hexagon

Simona Halep (31 de ani) a trecut prin toate stările posibile, în ultimele 11 luni aproape, de când a apărut acuzația de dopaj la adresa ei, după două teste care au confirmat existența unei substanțe interzise, Roxadustat, în organismul ei.

Simona Halep speră să revină pe teren cât mai curând. FOTO: Arhiva Adevărul

Au fost voci care au susținut-o pe „Simo“, au fost oameni care au pus-o la zid, alții care au vorbit de parcă ar fi avut toate datele, dar și personaje care au lansat fel și fel de teorii bizare, în tentativa de a explica un caz bulversant. Paradoxal, cele mai acide reacții la adresa lui Halep au venit chiar din țară! Pentru că, din păcate, la noi există această plăcere de a lovi un om aflat la pământ. Așadar, unii au „furat“ startul la acest capitol și au dat în Halep, deși nici astăzi n-avem un verdict în cazul ei de dopaj.

În străinătate, în schimb, „Simo“ a fost tratată cu respect, bucurându-se și acum de prezumția de nevinovăție. Asta reiese și din articolul publicat de francezii de la „Le 10 Sport“ în care se scrie, clar, că la ce imagine și-a construit, de-a lungul anilor, e imposibil de crezut că Halep ar fi luat Roxadustat, în mod intenționat, pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive.

Ce au scris jurnaliștii francezi?

*Având în vedere statutul ei de fostă mare campioană, cazul de dopaj al Simonei Halep e o veste proastă pentru tenis. Dar având în vedere reputația pe care ea și anturajul ei o au în circuit, nu există nicio șansă să fi luat cea mai mică substanță dopantă.

*De la suspendare, Simona Halep nu s-a oprit niciodată din antrenamente. Dar ce se întâmplă în ultimele zile e destul de semnificativ: videoclipurile apar mult mai rapid și românca se antrenează din greu. Cu atâtea indicii, credem că s-ar putea întoarce într-o lună.

*După multe amânări, așteptarea pentru ca Simona să revină părea să dureze o veșnicie. Dar acum apar veștile bune. Numele Simonei Halep e prezent pe lista înscrișilor la US Open. Fostul număr 1 mondial ar putea reveni, din moment ce e imposibil să înregistrezi un jucător suspendat la un turneu.

Nicio decizie oficială în cazul Halep

E nevoie de niște precizări, totuși, după articolul din „Le 10 Sport“. Textul e bazat, ca de obicei, pe speculații și nu pe dovezi concrete. Atât în ceea ce privește modul în care o substanță interzisă a ajuns în organismul lui Halep, cât și în ceea ce privește iminenta ei revenire în circuit.

Din fericire, ne vom lămuri cum stau lucrurile, în scurt timp. Pentru că e așteptat să fie publicat verdictul dat de Sport Resolutions în acest caz de dopaj. Și, odată cu apariția deciziei tribunalului independent de la Londra, vom primi foarte multe răspunsuri.

Acum însă, la această oră, nu există nicio decizie oficială în cazul Halep, așa că Simona rămâne suspendată și în imposibilitatea de a evolua în turnee. De altfel, în afară de US Open, nu există niciun alt turneu unde numele lui Halep să fie pe lista participantelor. Dacă ea ar fi avut deja drept de joc, în mod normal, s-ar fi înscris și la alte turnee, pregătindu-și participarea la US Open (28 august – 10 septembrie).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”