Halep, „dacă și parcă“, în loc de un verdict: Ultimul scenariu în cazul ei de dopaj

Halep, „dacă și parcă“, în loc de un verdict: Ultimul scenariu în cazul ei de dopaj

Au trecut 118 zile, de când o informație incredibilă apărea în presa internațională și în cea românească. Pe 21 octombrie 2022, s-a scris, în premieră, despre testul antidoping picat de Simona Halep, după US Open , turneu în care constănțeanca a disputat ultima partidă, pe data de 29 august 2022.

De atunci, au apărut tone de materiale și analize despre cazul Halep. Și, totuși, singurele detalii pe care le știm, concret, sunt următoarele:

*Halep a testat pozitiv pentru Roxadustat, o substanță de categoria EPO care îi poate aduce o suspendare de maxim 4 ani.

*Halep a susținut prin avocații săi că această substanță a ajuns în organismul ei, fără ca ea să fi avut intenția de a se dopa.

*Halep urmează să fie audiată în acest caz.

*Într-un caz foarte similar cu cel în care e implicată Simona – practic, diferă doar substanța interzisă – o jucătoare de tenis tocmai s-a ales cu o suspendare de 21 de luni. Despre detaliile acestui caz Adevărul a scris, pe larg, aici.

În afară de aceste elemente concrete, aproape că avem săptămâna și speculația despre cazul Halep. Uneori, în mod clar, se folosește de acest subiect doar pentru potențialul său mediatic, fără ca articolele publicate să aibă vreo informație certă, în afară de alte speculații.

Acum, prosport.ro , care în trecut a dat o lovitură mediatică, anunțând, în premieră, divorțul lui Halep de Toni Iuruc, a titrat: „Dezvăluiri explozive despre cazul de dopaj cu roxadustat: ce sumă colosală poate primi Simona Halep drept despăgubire pentru că suplimentele nutritive folosite ar fi fost contaminate“.

Ce aflăm din text? Că Simona folosește suplimente nutritive ale firmei Health Sciences, care are contract cu WTA. Și „dacă“ se va dovedi că suplimentul folosit de Simona, în care a existat Roxadustat, a fost de la această firmă, atunci Halep „poate“ primi despăgubiri de un milion de dolari.

Între timp, până să fie despăgubită, Halep e suspendată, în mod provizoriu, pentru dopaj. Și, din păcate, sunt șanse infime să o vedem pe teren, în acest sezon, revenirea ei în circuit, în 2023, ținând, mai degrabă, de un miracol sportiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...