„Halep? Dopajul a existat!“: americanul Andy Roddick se aliază cu Wozniacki împotriva Simonei

„Halep? Dopajul a existat!“: americanul Andy Roddick se aliază cu Wozniacki împotriva Simonei

Simona Halep (32 de ani) s-a întors în România, contestatarii ei continuă să pună tunurile pe ea! Prezența la Miami Open, grație unui wild-card, rămâne un subiect aprins de discuție în lumea tenisului, după ce Caroline Wozniacki (Danemarca, 33 de ani, 129 WTA) a dat tonul la acest capitol, cu niște declarații vehemente care au vizat-o, în mod direct, pe Simona.

Simona Halep

În fața acestui atac, constănțeanca le-a reamintit tuturor că a fost victima contaminării. Iar dacă ne luăm după șeful antidoping-ului american, Travis Tygart, Simona are dreptate, pentru că, realist vorbind, contaminarea nu înseamnă dopaj, cât timp lipsește intenția de a-ți valorifica munca în mod necinstit.

Din păcate pentru Halep, aceste amănunte nu șterg eticheta de sportivă suspendată pentru dopaj în cazul ei. În plus, Simona a avut neinspirația de a ataca revenirea Șarapovei în circuit prin 2017, grație unor wild-card-uri, în condițiile în care, cel puțin pe hârtie, și Șarapova fusese victima neglijenței în acel caz de dopaj.

Acum, acele declarații date de Halep despre Șarapova se întorc împotriva ei, precum un bumerang. Adevărul a arătat aici cum analiștii BBC au remarcat acest dublu-standard din partea Simonei. Care cere acum wild-carduri pentru ea, după ce nu le voia pentru Șarapova, în trecut. Și americanul Andy Roddick (41 de ani), fost lider ATP, a remarcat același lucru, în podcastul său. Potrivit Digi Sport, Roddick s-a cam poziționat de partea lui Wozniacki în acest război al declarațiilor cu Halep.

Ce a spus Andy Roddick?

*Ceea ce aruncă lucrurile într-o zonă puţin ciudată e declaraţia Simonei Halep din 2017, când Șarapova a revenit în circuit după scandalul de dopaj: „Niciodată, sub nicio circumstanţă, cineva testat pozitiv, n-ar trebui să primească wild-card“.

*Sunt 100% de acord cu asta şi sunt 100% de acord şi cu ceea ce a spus Caroline (n.r. – Wozniacki). Trebuie să o iei de la 0, să munceşti din greu pentru a demonstra că meriţii să fii înapoi, să ne arăţi că eşti curat.

*E adevărat, în cazul Simonei, echipa e cea care a făcut o greşeală mare. Din punctul ăsta de vedere, am o simpatie pentru Halep, dar asta nu înseamnă că trebuie să te încrezi orbeşte în echipă, aşa cum a făcut ea.

*Ea spune: „Nu m-am dopat“. De fapt, corect e: „Nu m-am dopat intenţionat“. Pentru că testul a fost pozitiv, vorbim doar de existenţa intenţiei sau de lipsa ei, pentru că dopaj a existat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”