Halep, făcută praf: „Jocul ei e depăşit. Nu mai poate fi un exemplu pentru cei mici“

Halep, făcută praf: „Jocul ei e depăşit. Nu mai poate fi un exemplu pentru cei mici“

Simona Halep a suferit un eşec surprinzător în semifinalele turneului de la Birmingham, cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 29 WTA). A fost genul de meci pe care, acum câţiva ani, „Simo“ l-ar fi câştigat la pas.

Eliminarea de la Birmingham a venit după un rezultat dezamăgitor, la French Open 2022. Aici, Halep, cotată cu şanse la trofeu, a pierdut în turul II: 6-2, 2-6, 1-6 cu chinezoaica Zheng (19 ani, 53 WTA). Pe fondul acestor rezultate, antrenorul Sever Dron (78 de ani), fost component al echipei de Cupa Davis, alături de Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, a avut o intervenţie dură la Sport Total FM.

Dron, care a cerut azil politic în Franţa în 1972, iar în 1989 a devenit cetăţean francez, deţine o academie de tenis în Franţa şi încă una în România. Vorbind despre ce le spune celor mici, Dron a insistat că jocul Simonei Halep nu mai poate fi oferit drept un model.

Ce a spus Sever Dron?

*Săptămâna trecută am făcut un stagiu de tenis cu copiii în care erau învăţăminte de la Roland Garros. Am adus o mulţime de documente şi ce cred eu despre Roland Garros, iar una dintre concluzii era că jocul Simonei Halep este depăşit.

*Nu mai putem da exemplu copiilor să joci ca Simona Halep. Chiar dacă este idolul lor, ei nu mai pot să ia exemplul ei. Trebuie să dai exemplu pe Swiatek, Jabeur, Badosa. Ele iau mingea repede, joacă un tenis mai complet, cu scurte, cu incursiuni la fileu, nu mai vorbesc de serviciu care este foarte bun.

*Simona nu ştiu cât mai are posibilitatea de a se schimba ea ca să vină şi să joace un tenis mai modern. Tenisul ei a început să fie depăşit, din păcate.

*Eu am părerea mea despre relaţia asta, cred că e o relaţie de circumstanţă. Simona căuta pe cineva care să o înţeleagă, după părerea mea Mouratoglou nu este un antrenor. El ştie să vorbească în public, să surâdă, să se ocupe de academia lui. Din relaţia asta, cred că Mouratoglou iese mai câştigător, se arată mult, a fost şi la Cluj şi prin alte părţi. Nu ştiu ce se întâmplă mai departe.

*Serena i-a şi dat peste nas puţin că vine la Wimbledon cu un alt antrenor. Eu nu cred în această relaţie, îmi pare rău să o spun şi pentru Simona, dar e prea de faţadă. Prea mult se vorbeşte, se discută, nu ştiu cât se lucrează. Aici n-am de unde să ştiu fireşte, că nu sunt acolo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...