Halep, imprevizibilă: L-a dat afară, din nou, pe Teo Cercel! Culisele deciziei

Halep, imprevizibilă: L-a dat afară, din nou, pe Teo Cercel! Culisele deciziei

Participarea lui „Simo“ la Citi Open 2022 a scos la iveală şi o decizie luată de aceasta în privinţa staffului. Concret, potrivit Orange Sport , constănţeanca a renunţat la preparatorul fizic, Teo Cercel, care n-a făcut deplasarea în SUA! Sursa citată a explicat că îndepărtarea lui Cercel ar fi fost decisă, deoarece Halep vrea să aducă în staff un preparator fizic ales de antrenorul Patrick Mouratgolou.

Halep – Cercel, o colaborare cu întreruperi

Atunci, Teo Cercel a renunţat la colaborarea cu Sorana Cîrstea (31 de ani, 36 WTA) pentru a reveni lângă Halep. Aceasta l-a concediat pe Teo Cercel, la scurt timp după Australian Open 2020. Relaţia s-a stricat după ce, în timpul primului meci jucat în 2020, cel cu Tomljanovici la Adelaide, „Simo“ s-a plâns de condiţia ei fizică.

În timpul unui dialog cu Darren Cahill (n.r. – antrenorul Simonei la vremea respectivă), Halep a spus pe un ton nervos: „Să-i spui lui Teo (n.r. - Cercel) că am obosit“. Era un prim semn clar că Simona e nemulţumită de cum lucrează preparatorul ei fizic. De altfel, după Australian Open, Halep a şi renunţat la Cercel!

Acesta a intrat apoi în echipa Soranei Cîrstea. Care, în 2021, a avut un sezon spectaculos în care a urcat de pe 71 WTA pe 38 WTA. Halep, în schimb, cu accidentări repetate, a pierdut 18 poziţii în ierarhia mondială: a început 2021 pe locul 2 în lume şi l-a încheiat pe 20.

Spunea că a greşit când a renunţat la Teo Cercel!

După ce l-a readus pe Teo Cercel în staff, anul trecut, Simona a făcut câteva declaraţii prin care a lăsat de înţeles că îndepărtarea preparatorului fizic a fost o decizie greşită din partea ei. Iată ce a declarat „Simo“, la data de 29 noiembrie 2021:

*E un om deosebit (n.r. - Teo Cercel), care m-a ajutat foarte mult. Sunt 7-8 ani lucraţi împreună şi mă bucur să-l am, din nou, în echipă. A revenit acasă, aşa i-am spus şi a început să râdă. E exact ce-mi trebuie. Pot să spun că i-am simţit lipsa şi poate aş fi gestionat mult mai bine anumite chestii şi n-aş fi ajuns la accidentări atât de grave, dar atunci când se întâmplă consider că se întâmplă cu un motiv. Nu mai vreau să mă gândesc la lucrurile negative din trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”