Halep, pe tobogan: Simona riscă să plătească foarte scump eliminarea de la US Open. Analiza clasamentului

Halep, pe tobogan: Simona riscă să plătească foarte scump eliminarea de la US Open. Analiza clasamentului

Simona Halep s-a dus, la New York, sănătoasă sută la sută, în mare formă, după cum a spus chiar ea și, din păcate, și-a lungit lista contraperformanțelor la US Open, după cum Adevărul a arătat aici.

Halep, în derivă după US Open. FOTO: Arhiva Adevărul

Urmează două săptămâni în care crema tenisului feminin va face spectacol, la Flushing Meadows, iar „Simo“ va urmări totul din fața televizorului. Cu un ochi la clasamentul live, actualizat în timp real. Pentru că aici, Halep riscă să plătească un preț foarte mare pentru eliminarea ei prematură în fața Dariei Snigur (Ucraina, 20 de ani, 125 WTA).

În acest moment, Halep are 3.025 de puncte în clasamentul live. Din păcate, e singura sportivă din partea de sus a ierarhiei WTA care își face deja bagajele pentru a reveni acasă. Constănțeanca e despărțită de ocupanta locului 10, Coco Gauff, de doar 338 de puncte. Vorbim despre o diferență minusculă, mai ales că în desfășurare e un turneu de Grand Slam care puncte la bătaie multe puncte. Spre exemplu, campioana va primi 2.000 de puncte!

Așadar, în funcție de ce se va întâmpla în următoarele zile, sunt șanse foarte mari ca Halep să iasă din Top 10, în ierarhia care va fi publicată la data de 12 septembrie, la o zi după US Open 2022.

Halep a revenit în Top 10, după mai bine de un an, la data de 15 august, la o zi după câștigarea turneului de la Toronto. Atunci, constănțeanca a înregistrat un salt de 9 locuri, de pe 15 pe 6.

2

e locul pe care l-ar fi ocupat Halep în clasamentul mondial, după US Open, dacă ar fi câștigat turneul de la New York, ajungând la 5.015 puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...