Halep, perspective sumbre la TAS: Marea problemă de care se va lovi și la Lausanne

Halep, perspective sumbre la TAS: Marea problemă de care se va lovi și la Lausanne

Presa internațională a dedicat capitole importante următoarelor etape ale cazului Halep. Din păcate, părerea generală e că Simona se va confrunta cu o luptă dură și de durată.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open. FOTO: Arhiva Adevărul

Apelul de la TAS reprezintă de acum ultima șansă a Simonei de a-și anula suspendarea sau de a obține reducerea ei. Dar cum timpul nu e un aliat pentru sportiva care va împlini 32 de ani peste două săptămâni, avocații ei vor avea o misiune infernală. Mai ales că trebuie să ducă la TAS un dosar cu peste 8.000 de pagini cu dovezi științifice. Cele furnizate de Simona și de ITIA (n.r. - Agenția Internațională de Integritate a Tenisului). Așadar, există riscul că lentoarea cu care s-au mișcat lucrurile, între suspendarea provizorie a Simonei și anunțarea verdictului, să se repete la TAS. Vorbim despre o așteptare de un an“, a notat tennisuptodate.com.

Sursa citată a venit apoi cu o informație obținută din partea experților „pe surse“: „Oamenii care au de a face cu astfel de dosare susțin că șansele Simonei de a-și prezenta cazul cu succes la TAS sunt foarte mici. Și că, oricum, tot procesul de la TAS va dura. Cum s-a întâmplat, de pildă, în cazul jucătorului suedez, Mikael Ymer, suspendat și el pentru dopaj“.

De precizat că suedezul Ymer a fost suspendat doi ani, în ianuarie 2022, după ce a fost de negăsit pentru efectuarea testelor antidoping în trei rânduri. Sportivul s-a dus la TAS și a primit decizia abia în august 2023: reducerea sentinței de la 24 la 18 luni. Când a văzut verdictul TAS, Ymer și-a anunțat imediat retragerea la vârsta de 25 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat