Halep, ruinată: Dovada că Țiriac a avut dreptate, când a vorbit despre cariera distrusă a Simonei

Halep, ruinată: Dovada că Țiriac a avut dreptate, când a vorbit despre cariera distrusă a Simonei

Simona Halep refuză să vorbească, deocamdată, despre retragerea ei din activitatea competițională, în ciuda faptului că suspendarea primită pentru dopaj a transformat-o, realist vorbind, într-o sportivă care lasă impresia că a încheiat socotelile cu tenisul.

Și, din păcate, tot mai mulți specialiști susțin că revenirea lui „Simo“ la nivelul dinaintea suspendării e extrem de puțin probabilă. Primul care a explicat această realitate tristă a fost Firicel Tomai, fostul antrenor al româncei, după cum Adevărul a scris aici. Iar acum un discurs și mai dur, în acest sens, l-a avut Ion Țiriac. Și, atunci când ne uităm pe clasamentul live al tenisului feminin, ne dăm seama și mai bine de ce acești oameni nu prea mai cred într-o „resuscitare“ a carierei Simonei.

În acest moment, în ierarhia live, actualizată în timp real, Halep ocupă... locul 50 WTA! Cu doar 1.000 de puncte. Și e depășită deja de nume obscure din perioada în care avea drept de joc: Alycia Parks (47 WTA), Varvara Gracheva (43 WTA), Elisabetta Cocciaretto (41 WTA), Anna Blinkova (39 WTA), Lin Zhu (33 WTA) și Mayar Sherif (31 WTA).

Partea și mai dureroasă e că, în următoarele săptămâni, mai precis până la începutul lunii septembrie, Halep va și dispărea din clasamentul mondial, după cum Adevărul a explicat aici. Ceea ce va îngreuna și mai mult misiunea româncei, în momentul revenirii în circuit, când și dacă va avea loc acest moment! Pentru că Halep va fi nevoită să înceapă fie din calificări în turnee, fie să joace cu adversare din Top 20, încă din primele tururi ale întrecerilor în care va intra pe tablou grație unor wild-card-uri.

Rămânem cu patru jucătoare în Top 100

În clasamentul WTA publicat astăzi, România are, în continuare, patru sportive în Top 100. Din păcate, cea mai drastică coborâre, de zece locuri, apare în dreptul Simonei Halep:

29 – Irina Begu (1.342 de puncte)

36. Sorana Cîrstea (1.187p) – Urcare de 2 locuri

50. Simona Halep (1.000p) – Coborâre de 10 locuri

61. Ana Bogdan (907p)

133. Jaqueline Cristian (541p) – Coborâre de 2 locuri

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat