Halep se inspiră din principiile budiste: Detaliul remarcat de presa americană

Halep se inspiră din principiile budiste: Detaliul remarcat de presa americană

Simona Halep (31 de ani) numără orele până la verdictul dat de Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra care a organizat audierile în cazul ei de dopaj.

Halep apare tot mai veselă în pozele postate pe rețelele de socializare. FOTO: Arhiva Adevărul

Deși stă în afara circuitului de aproape 11 luni, constănțeanca n-a pierdut timpul în niciun moment! Iar în ultimele săptămâni chiar și-a intensificat antrenamentele, ceea ce reiese din postările ei. Semn că „Simo“ chiar speră într-un verdict favorabil, care să-i permită să revină imediat în turnee! Dacă va fi așa, ne vom convinge în curând.

Cert e că, inclusiv acum, când n-a mai jucat de pe 29 august 2022, Halep rămâne în atenția presei internaționale. Având în vedere că vorbim despre o fostă câștigătoare de Grand Slam, care a încheiat doi ani la rând, 2017 și 2018, pe primul loc al clasamentului WTA, jurnaliștii străini sunt cu „lupa“ pe tot ce face „Simo“. Inclusiv postările ei pe rețelele de socializare sunt urmărite și devin subiecte de știri. Așa cum s-a întâmplat acum, în cazul americanilor de la Essentially Sports.

Într-un articol amplu, aceștia au făcut un scurt istoric al cazului Halep, după care au tras o concluzie simpatică: „Sportiva de 31 de ani pare că s-a refugiat în principiile budiste în aceste vremuri grele, ceea ce reiese din postările ei recente în Social Media“.

Mai departe, autorul articolului a explicat cum de a ajuns la această concluzie: „Fosta ocupantă a locului 1 mondial pare concentrată total asupra bătăliei sale pentru dreptate. Într-o postare recentă pe Instagram, ea a distribuit un citat inspirațional din Buddha la care a lipit și un emoticon cu o inimioară: <<În fiecare dimineață, ne naștem din nou. Ceea ce facem astăzi e ceea ce contează cel mai mult>>. Această postare indică, în mod clar, că Halep n-are nici cea mai mică intenție de a renunța. De altfel, de foarte mult timp, ea duce această luptă cu ITIA (n.r. - Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) din dorința de a avea o judecată corectă“.

Articolul face apoi o referire la disputele Halep – ITIA, care au marcat acest caz de dopaj, aducând în discuție și o a doua acuză la adresa româncei, privind „pașaportul ei biologic“. ITIA a susținut că din valorile anormale detectate aici reiese că Halep ar fi folosit substanțe dopante.

La final, cei de la Essentially Sports s-au lansat și într-o speculație în privința pedepsei care o așteaptă pe jucătoarea din România: „Din ce se aude, Halep poate primi o suspendare de 2 ani pe care o poate ataca însă, la Curtea de Arbitraj pentru Sport. Făcând asta, ea poate obține o reducere drastică a pedepsei. Ce putem spune cu convingere e că fosta ocupantă a locului 1 mondial n-are nici cea mai mică intenție de a depune armele până va primi un verdict satisfăcător“.

Semnul care „dezumflă“ entuziasmul

La finalul săptămânii trecute, s-a speculat mult pe seama faptului că Halep ar fi primit semnale că suspendarea ei urmează să fie ridicată de Sport Resolutions și că, de aceea, ea și-a intensificat postările cu pozele de la antrenamente, indicând că revenirea e aproape. La această teorie a contribuit mai ales apariția Simonei pe lista participantelor US Open (28 august – 10 septembrie). A fost pentru prima dată când numele ei a fost trecut pe listă la un turneu din circuitul feminin în 2023.

Între timp însă, acest șir de întâmplări dătătoare de speranțe s-a oprit. Mai mult, entuziasmul general s-a și „dezumflat“ un pic. Asta deoarece, dacă Halep ar fi avut drept de joc sau semnale clare că urmează să aibă acest drept, normal ar fi fost ca ea să-și treacă numele pe lista participantelor și la alte turnee. Adică, la cele de pregătire dinainte de US Open. Ceea ce până ieri nu se întâmplase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?