Halep, speranțe reaprinse la revenirea în tenis: De ce se vede luminița de la capătul tunelului

Halep, speranțe reaprinse la revenirea în tenis: De ce se vede luminița de la capătul tunelului

E clar că Simona Halep (31 de ani) a suferit deja niște pierderi irecuperabile , ca urmare a scoaterii ei din tenis după testul antidoping picat, la New York, în august 2022.

Simona Halep, pe când se bucura după victorii la Montreal. FOTO: EPA

La fel de adevărat e însă că, în lumea sportului, dreptul la o a doua șansă există în foarte multe cazuri. De aceea, chiar tenisul abundă de povești inspiraționale, cu jucători care au revenit în elită, când aventura lor în circuit părea ca și încheiată. „Adevărul“ a prezentat, săptămâna trecută, lista revenirilor spectaculoase în tenis, de-a lungul anilor. Acum, ea s-a lungit cu încă un nume: Caroline Wozniacki. De remarcat că vorbim despre o sportivă care e mai în vârstă, comparativ cu „Simo“. Și care a stat departe de sportul de performanță, timp de 3 ani și jumătate, nu unul, cât a adunat Halep, deocamdată, în așteptarea verdictului de la Sport Resolutions.

Coșmarul pariorilor

Marți seară, Rogers Cup 2023 a avut un meci cu adevărat special, în turul I. Pentru că duelul Caroline Wozniacki (fără clasament) - Kimbery Birrell (Australia, 25 de ani, 115 WTA) a fost primul meci pentru sportiva din Danemarca după... 1.293 de zile! Mai precis, de la o înfrângere suferită în turul III de la Australian Open, cu Ons Jabeur, pe data de 24 ianuarie 2020!

Iar dacă un parior a mizat pe victoria lui Birrell, convins că Wozniacki n-are cum să mai facă față la acest nivel, surpriza a fost cu atât mai mare. Daneza – a apărut pe tablou datorită unui wild-card primit de la organizatori - „a măturat“ cu adversara ei, aflată la meciul cu numărul 53 doar în acest an: 6-2, 6-2 după o oră și 38 de minute!

Caroline Wozniacki, încântată la finalul primului meci jucat după trei ani și jumătate

Caroline Wozniacki, încântată la finalul primului meci jucat după trei ani și jumătate

Diseară, după ora 23.30 (Digi Sport 2), ora României, Wozniacki o va întâlni pe campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova (Cehia, 24 de ani, 10 WTA). Indiferent de rezultat, revenirea ei în circuit a făcut deja înconjurul lumii. „Zici că nici n-a lipsit vreo zi! Joacă la fel de bine ca atunci când era în top“, a fost concluzia specialiștilor.

Caroline a fost emoționată, la rândul ei, după o victorie surprinzătoare: „Sunt fericită şi puţin obosită, dar a fost distractiv să fiu din nou acolo, pe terenul central, jucând în faţa unei mari mulţimi. Sunt încântată că am putut câştiga primul meu meci în trei ani şi jumătate“.

Lovită de probleme medicale de când juca

Faptul că Wozniacki a găsit puterea și motivația de a se reapuca de sportul de performanță e cu atât mai impresionant cu cât ea s-a confruntat cu mari probleme medicale, încă din 2019. Concret, a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă, o boală autoimună. „Evident, această boală mi-a făcut misiunea şi mai grea. Totuşi, am încredere că pot concura la un nivel înalt. Voi lupta până la capăt“, spus Caroline, la vremea respectivă. Apoi, a detaliat cum se manifestă această boală: „Sunt momente foarte grele pentru corp, dar şi din punct de vedere mental. Într-o zi, pot să mă simt bine, dar a doua zi totul poate fi exact pe dos. Nu mai am aceeaşi energie şi simt dureri aproape peste tot. Din acest motiv, trebuie să dorm mai mult, să mă odihnesc, în loc să fac ceva pentru mine“.

După ce și-a agățat racheta în cui, Wozniacki a născut primul copil, Olivia, în iunie 2021. În octombrie 2022, Caroline și soțul ei, David Lee, fost jucător de baschet la NBA, au anunțat că pe lume a venit și băiatul lor, James.

A bătut-o pe Halep într-o finală epică

Cum se va derula cariera lui Wozniacki după această revenire frumoasă rămâne de văzut. Cert e că, până la retragerea din 2020, daneza a fost o sportivă de elită. Cu peste 30 de milioane de dolari câștigați din tenis, plus 30 de trofee WTA. Cel mai important turneu câștigat? Australian Open 2018. Adică, singurul Grand Slam din CV-ul lui Wozniacki. După o finală epică, de 2 ore ș 53 de minute, câștigată în fața Simonei Halep: 7-6, 3-6, 6-4.

În ierarhia mondială, Wozniacki a adunat 71 de săptămâni pe locul 1 WTA, ocupând locul 10 în clasamentul all-time la acest capitol. În palmaresul ei figurează și un trofeu cucerit la Turneul Campioanelor în 2017. Și atunci, succesul a fost precedat de un meci câștigat cu Halep, în grupe: 6-0, 6-2.

7

meciuri au fost între Wozniacki și Halep în circuit. Bilanțul: 5-2 în favoarea jucătoarei din Danemarca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat