Halep, speranțe reaprinse la revenirea în tenis: Simona are două argumente puternice la început de an

Halep, speranțe reaprinse la revenirea în tenis: Simona are două argumente puternice la început de an

490 de zile. Sau 1 an, 4 luni și 3 zile. Oricum, ai privi situația, absența Simonei Halep (32 de ani) din circuitul WTA o pune într-o situație teribilă în ceea ce privește eventuala ei revenire în sportul de performanță. Teribilă, dar nu și imposibilă! Iar sportul-alb ne oferă două exemple concrete chiar în prima zi din 2024!

Simona Halep

Pentru că, în noaptea de duminică spre luni, două jucătoare au revenit în competiții după absențe foarte lungi. Vorbim despre japoneza Naomi Osaka (26 de ani) și despre americanca Amanda Anisimova (22 de ani). Din capul locului e nevoie de o precizare: ambele sportive au avantajul vârstei, fiind mult mai tinere, comparativ cu Halep! Chiar și așa, Osaka tocmai a disputat prima partidă după o absență de 468 de zile (1 ani și 3 luni), în timp ce Anisimova s-a întors în circuit după 250 de zile (8 luni și 6 zile).

Osaka a luat o pauză temporară după ce a rămas însărcinată. Și, în ciuda perioadei lungi în care n-a mai fost în turnee, revenirea ei a fost spectaculoasă! În turul I, la Brisbane, japoneza a spulberat-o pe nemțoaica Tamara Korpatsch (28 de ani, 83 WTA): 6-3, 7-6 după o oră și 50 de minute. Pentru Osaka urmează o provocare și mai mare în turul II: întâlnirea cu Karolina Pliskova (Cehia, 31 de ani, 39 WTA).

Naomi Osaka, bucuroasă la revenirea pe teren

Naomi Osaka, bucuroasă la revenirea pe teren

Anisimova, dispărută din circuit din cauza depresiei, în aprilie 2023, a arătat un tenis solid la revenire, la Auckland. Amanda a trecut de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (32 de ani, 60 WTA) fără set pierdut: 7-5, 6-4 după o oră și 56 de minute. În turul II, Anisimova o va înfrunta pe Marie Bouzkova (Cehia, 25 de ani, 36 WTA).

Halep are „meci“ în februarie

Așadar, cele două reveniri de mai sus, cu Osaka și Anisimova în prim-plan, dovedesc o realitate și anume că revenirile în circuit sunt posibile după pauze lungi. Și pe parcursul anului 2023 am avut un exemplu concret în acest sens, după cum Adevărul a arătat aici.

În cazul Simonei însă, pentru ca o astfel de revenire miraculoasă să fie posibilă, e nevoie, în primul rând, ca ea să câștige marele ei „meci“ din 2024. Pentru că, între 7-9 februarie, vor avea loc, la Lausanne, audierile cazului de dopaj. Acolo, după aceste trei zile, Tribunalul de Arbitraj Sportiv va oferi sentința finală în cazul Halep. Când va veni decizia TAS e, deocamdată, o necunoscută. Cert e că, fără o reducere drastică a suspendării de 4 ani - e valabilă până pe 6 octombrie 2026 -, „Simo“ ar fi nevoită, foarte probabil, să-și ia adio de la tenis.

Simona, mesaj de final de an pe Instagram

Până să vedem deznodământul apelului Simonei la TAS, aceasta a transmis un mesaj de final de an pe Instagram: „Am puterea să o spun: mulțumesc 2023! Totul se întâmplă cu un motiv și se întâmplă pentru tine. 2024, abia aștept să te cunosc“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?