Halep, splendoare în iarbă: Simona, victorie scurtă, la Birmingham. Ştim cu cine va juca în turul II

Halep, splendoare în iarbă: Simona, victorie scurtă, la Birmingham. Ştim cu cine va juca în turul II

Simona Halep şi-a început pregătirile pentru Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie), al treilea Grand Slam al sezonului.

Pe iarba de la Birmingham, în primul set, constănţeanca a fost mereu superioară în duelul cu ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 116 WTA). De altfel, jucătoarea din România a avut nevoie de doar 31 de minute pentru a se impune cu 6-1.

Actul secund a avut însă altă poveste! Pentru că Tsurenko şi-a ridicat nivelul jocului şi a condus, pe rând, cu 2-0 şi 3-1. Degeaba însă! Halep a revenit şi a egalat (3-3) şi pe fondul problemelor cu care s-a confruntat ucraineanca. Lui Tsurenko i s-a făcut rău şi a cerut o pauză de a merge la baie. Când s-a întors, Lesia a trecut, din nou, în frunte: 4-3. De aici însă, Halep a pus piciorul pe acceleraţie! Constănţeanca a luat trei game-uri la rând pentru a câştiga cu 6-1, 6-4.

În următoarea fază, Simona o va întâlni pe britanica Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA). Cele două s-au mai confruntat o singură dată până acum, la Australian Open 2020, pe hard. Acolo, Halep s-a impus, lejer, scor 6-2, 6-4.

Mă bucur mult că am câştigat primul meu meci pe iarbă, după trei ani. Le mulţumesc suporterilor pentru că sunt aici, la Birmingham. Mă bucur că am revenit aici. Să câştig trofeul aici ar fi o mare realizare. Deocamdată însă, e departe acest obiectiv. Mă concentrez doar pe următorul meci.

Simona Halep

România le mai are pe Gabriela Ruse (55 WTA) şi pe Sorana Cîrstea (36 WTA) pe tabloul de la Birmingham. Prima se va duela cu chinezoaica Qiang Wang (146 WTA), în timp ce Cîrstea o va înfrunta pe americanca Shelby Rogers (39 WTA).

21

de victorii şi 7 înfrângeri are Simona Halep, în acest sezon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...