Halep spune că terenul de zgură avantajează România în meciul cu Germania din Fed Cup

Halep spune că terenul de zgură avantajează România în meciul cu Germania din Fed Cup

Jucătoarea Simona Halep, numărul șase mondial, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca avantajează echipa națională de Fed Cup în barajul cu Germania pentru menținerea în Grupa Mondială.

"Eu am jucat pe zgură în sală, terenurile sunt diferite față de afară. La Stuttgart e mult mai rapid terenul și alunecă mult mai mult, dar aici, la Cluj, se apropie mult mai mult de zgura normală, cea de afară. Mie îmi place terenul de aici, e foarte bun și cred că zgura ne avantajează. Însă, repet, e un meci greu", a spus Halep, după tragerea la sorți a meciurilor din cadrul întâlnirii cu Germania.

Simona Halep s-a arătat mulțumită de faptul că nu va evolua în primul meci al zilei de sâmbătă, pentru că va avea mai mult timp să se acomodeze cu atmosfera din sală. "Mie întotdeauna mi-a plăcut să joc în primul meci, dar acum chiar ziceam înainte de tragere că poate ar fi bine să joc al doilea meci, ca să mă obișnuiesc mai mult. Și așa a fost, acum sper să fie un lucru pozitiv și să câștig mâine. Va fi un meci greu, am jucat de multe ori cu Andrea Petkovic. Am și câștigat împotriva ei, dar vom vedea. Suntem pregătite de această întâlnire și sper să fim bine", a spus Halep, care a evoluat în deschiderea precedentului meci din Fed Cup, cel cu Cehia din luna februarie, și a pierdut în fața Karolinei Pliskova.

Simona Halep (24 de ani) și Andrea Petkovic (28 de ani) s-au întâlnit până acum de șase ori, jucătoarea română câștigând cinci meciuri și pierzând unul. Ultima oară, cele două s-au întâlnit august 2015, în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, unde Halep s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-2, după două ore și 40 de minute de joc.

Conform tragerii la sorți de vineri, Irina Begu (35 WTA) o va întâlni pe Angelique Kerber, numărul trei mondial, sâmbătă, de la ora 13,00, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele de tenis ale României și Germaniei, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup.

Al doilea meci de simplu le va opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).

Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

În februarie, în primul tur al competiției, România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /