Halep suferă: Simona, depășită și Sorana Cîrstea în ierarhia mondială. Premieră după mulți ani

Halep suferă: Simona, depășită și Sorana Cîrstea în ierarhia mondială. Premieră după mulți ani

Ceea ce Adevărul a explicat, luna trecută, se vede acum, tot mai clar, în clasamentul mondial. Pentru că aici, situația Simonei Halep (31 de ani) devine tot mai dificilă. Fără meciuri din data de 29 august 2022, fosta ocupanta a locului 1 WTA e în cădere liberă. Iar în curând, mai precis după French Open 2023 (22 mai – 11 iunie), situația ei se va și înrăutăți, conform calculelor făcute de Adevărul.

Până atunci, în ierarhia live, actualizată în timp real, „Simo“ tocmai a fost depășită și de Sorana Cîrstea, după victoria acesteia din turul I de la Roma, 2-6, 6-3, 6-4 cu Katie Volynets (SUA, 102 WTA). Grație acestui rezultat, „Sori“ a acumulat 1.327 de puncte și a urcat cinci poziții, până pe locul 29 WTA. Așadar, în acest moment, Halep e abia a treia „rachetă“ a României, după Begu (26 WTA) și Cîrstea (29 WTA), constănțeanca ocupând poziția a 31-a în clasamentul live.

E pentru prima dată după aproape zece ani, când Sorana Cîrstea e mai bine clasată, în comparație cu Simona Halep. Ultima dată, această situație fusese în ierarhia publicată pe data de 18 august 2013. Atunci, Cîrstea a atins cea mai bună clasare din cariera ei de până acum, locul 21 WTA. Halep a fost pe 23 WTA, la vremea respectivă.

Revenind la situația actuală a Simonei Halep, în spatele ei, pe locurile 32-38 în clasamentul live, se află șapte sportive, toate aflate în competiție, la Roma, și cu șanse de a trece peste românca de 31 de ani, după această competiție WTA 1.000, aflată în desfășurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA