Halep, urcare mincinoasă în clasamentul mondial: Pentru Simona se apropie un moment teribil

Halep, urcare mincinoasă în clasamentul mondial: Pentru Simona se apropie un moment teribil

Simona Halep (31 de ani) așteaptă, în continuare, vești de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra care va da un prim verdict în cazul ei de dopaj. Deocamdată, nu apare niciun cuvânt pe site-ul acestui tribunal despre cazul Halep , semn că, din păcate, incertitudinea persistă în acest dosar.

Simona Halep așteaptă, în continuare, decizia tribunalului Sport Resolutions. FOTO: Arhiva Adevărul

Fără niciun meci în circuitul feminin de aproape 11 luni, „Simo“ a înregistrat, astăzi, o urcare în ierarhia WTA , de pe 55 pe 54. Din păcate, e rezultatul faptului că alte sportive, aflate în fața fostului lider mondial, au pierdut puncte. De fapt, din acest motiv chiar Halep e amenințată de o perspectivă destul de tristă, în următoarea perioadă.

Concret, în acest moment, Halep a rămas cu doar 1.000 de puncte în dreptul ei, în ierarhia live, actualizată în timp real. Sunt punctele pe care le-a adunat, aproape în întregime, anul trecut, pentru câștigarea turneului National Bank Open, la Toronto. Atunci, „Simo“ a învins-o în finală pe Beatriz Haddad Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3. După această victorie, constănțeanca a apucat să mai joace doar două partide în circuitul WTA: 6-4, 3-6, 6-3 cu Potapova, la Cincinnati (s-a retras, ulterior, înaintea meciului următor) și 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur, la US Open.

Așadar, cum urmează edițiile din 2023, la National Bank Open (4-13 august) și la Western & Southern Open (14-20 august), a doua fiind întrecerea găzduită de Cincinnati, Halep va rămâne fără punctele acumulate, anul trecut, la aceste competiții. Și, drept urmare, se va șterge din clasamentul mondial!

Va fi o premieră neagră pentru Halep, care, începând din 2007, a fost prezentă, an de an, în clasamentul WTA , făcându-și intrarea aici pe data de 13 mai 2007, pe locul 887. Ulterior, Halep a avut două sezoane, 2017 și 2018, în care a încheiat anul pe locul 1 mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat