Halep, „urecheată“ din America de McEnroe: De ce Simona nu trebuie compătimită

Halep, „urecheată“ din America de McEnroe: De ce Simona nu trebuie compătimită

În așteptarea ultimelor două mari întreceri de tenis din acest an, Turneul Campioanelor (31 octombrie – 7 noiembrie, Fort Worth) și ATP Finals (13-20 noiembrie, Torino), lumea sportului-alb devorează cazul Simonei Halep.

Simona Halep avea până acum o reputație impecabilă în circuitul feminin. FOTO: Arhiva Adevărul

Care ține prim-planul știrilor despre tenis, atât în țară, cât și în străinătate. Tocmai de aceea, subiectul a fost abordat și de americanul Patrick McEnroe în cadrul podcastului său, „Holding Court with Patrick McEnroe“ (n.r. – Stând pe teren cu Patrick McEnroe). În debutul discuției, americanul a încercat să explice valul de simpatie care a înconjurat-o pe „Simo“ în această poveste de dopaj, insistând însă că cei care aduc în discuție caracterul româncei încurcă „borcanele“.

Din ce știu, ea a fost mereu o persoană politicoasă, amabilă, dar vorbim despre lucruri irelevante aici, când subiectul e dacă ea s-a dopat sau nu. Ea nu zice că n-a luat substanța interzisă. Cel puțin, nu în comentariul făcut până în acest moment. Ea spune că niciodată n-a luat vreo substanță interzisă cu bună știință“, a spus McEnroe, fost ocupant al locului 28 ATP.

Patrick McEnroe a analizat subiectul zilei în lumea tenisului.

Patrick McEnroe a analizat subiectul zilei în lumea tenisului.

Mai departe, americanul a analizat ce riscă Simona, în funcție de cum a ajuns Roxadustat în organismul ei. „E posibil ca cineva să-i fi dat niște vitamine, suplimente pentru refacere. Vorbim acum despre chestii permise de regulament. Dar e posibil ca apoi același om să-i fi dat ceva interzis de regulament. Dar sportivul trebuie să fie conștient ce ia. Dar, de dragul discuției, hai să spunem că Halep n-a știut că i s-a dat o substanță interzisă. Chiar și așa, avem de-a face, în continuare, cu un test pozitiv pentru dopaj. Acum, dacă se poate dovedi că cineva i-a dat o substanță interzisă, fără știința ei, e posibil ca suspendarea pe care o va primi Simona să nu mai fie atât de drastică“, a continuat Patrick McEnroe.

Când a tras concluzia în acest caz, fostul jucător de tenis a insistat că, indiferent de ce s-a întâmplat, „Simo“ nu trebuie să fie considerată o victimă: „Trebuie să fii responsabil, când ești sportiv de performanță. Aici, vorbim despre o femeie matură. O jucătoare de mare succes, de-a lungul carierei sale. De aceea, nu cred că e corect să o prezentăm drept o victimă, în acest caz“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”