Halep, urmează momentul adevărului: Dezvăluirea făcută de Nadia Comăneci

Halep, urmează momentul adevărului: Dezvăluirea făcută de Nadia Comăneci

Simona Halep (31 de ani) va urmări și al treilea Grand Slam al anului, Wimbledon (3-16 iulie), la televizor, după ce în 2019 ridica trofeul deasupra capului la All-England Club după meciul perfect făcut cu Serena Williams: 6-2, 6-2, în 55 de minute!

Acum, acele vremuri par a fi dintr-o altă viață. Pentru că, începând din octombrie 2022, Simona a ajuns să fie implicată într-un caz de dopaj. Care stagnează, în mod șocant, de peste opt luni! După amânări repetate ale audierilor, în sfârșit, sunt semne că termenul fixat pentru finalul lunii iunie – dată exactă n-a fost dezvăluită nici de Halep, nici de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) – va fi respectat. Avem două semne dătătoare de speranțe, în acest sens.

În primul rând, deocamdată, n-a apărut vreo știre privind o nouă amânare. Mai mult decât atât, Nadia Comăneci (61 de ani), aflată în relații strânse cu „Simo“, a spus că, din ce știe ea, de această dată audierea va avea loc, conform planificării.

Din ce știu, Simona va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce e important pentru ea. Să sperăm că acest lucru se va închide, pentru ca ea să-și vadă de viață și de carieră. Nu comentez ce e normal, dar Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit“, a spus fosta mare gimnastă, potrivit sport.ro.

Audierea nu înseamnă și aflarea verdictului

Chiar dacă organizarea acestei audieri ar fi un mare pas înainte, din păcate, ea nu va rezolva imediat situația critică a lui Halep. Pentru că, în primul rând, audierea nu înseamnă că va veni imediat și un verdict, care să lămurească perioada în care „Simo“ va mai sta în afara circuitului. La cum s-a derulat acest caz până acum, foarte probabil, după audierea de la Londra va urma o altă perioadă de așteptare. Ceea ce ne duce spre a doua problemă a Simonei, care devine tot mai mare: locul ocupat în clasamentul WTA.

Aici, constănțeanca a căzut deja pe locul 52, cu doar 1.000 de puncte rămase în dreptul ei. Și aceste puncte se vor „topi“ după turneul de la Toronto (4-13 august). Drept urmare, Halep va dispărea din clasamentul mondial! Această situație va îngreuna revenirea ei în circuit. Pentru că, pe lângă lipsa meciurilor din picioare, ea va fi nevoită să o ia de la zero. La propriu! Asta înseamnă disputarea unor partide în tururile preliminare pentru a ajunge pe tabloul diferitelor competiții. Și dacă va fi scutită de calvarul calificărilor, primind wild-card-uri pentru accesul pe tabloul principal, Halep va avea o altă problemă. Pentru că va da de niște jucătoare din Top 20 mondial, aflate în urna capilor de serie, încă din primele tururi.

303

zile au trecut de la ultimul meci jucat de Simona Halep, în turul I de la US Open 2022: 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur, pe data de 29 august 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB