Halep, variantă disperată pentru a-și salva cariera: Singura opțiune a Simonei, potrivit codului antidoping

Halep, variantă disperată pentru a-și salva cariera: Singura opțiune a Simonei, potrivit codului antidoping

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată 4 ani pentru dopaj și, de acum înainte, urmează o altă lungă perioadă de așteptare până va veni o decizie în cazul ei din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS va judeca apelul româncei.

Simona Halep, o mare sportivă care și-a pătat cariera

Vorbim, estimativ, despre încă un an pierdut pentru Simona. Ceea ce înseamnă că, aproape sigur, și sezonul 2025 va fi ratat de ea. Iar dacă apelul fostului lider WTA va fi respins, Halep ar avea dreptul de a juca în turnee în octombrie 2026! Când va avea 35 de ani.

Potrivit tennisuptodate.com, care citează un site românesc, prosport.ro, teoretic, Halep poate rămâne cu un singur an de suspendare, caz în care și-ar relua cariera sportivă imediat! Condiția? Una SF. Potrivit articolului 10.7.1 din programul antidoping din tenis, trei sferturi din suspendarea lui Halep de 4 ani s-ar șterge, dacă ea ar dezvălui numele unui alt sportiv despre care deține informații concrete că s-a dopat!

Și pentru că tot vorbim despre durata suspendării, Halep ar fi scăpat cu un simplu avertisment, dacă ar fi reușit să dovdească faptul că a fost victima contaminării, fără intenție și fără elementul de neglijență. Ceea ce, din păcate, n-a reușit din cauza testelor de laborator care au demontat această variantă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…