Halep vede luminița de la capătul tunelului: De ce greșesc cei care cântă prohodul Simonei în tenis

Halep vede luminița de la capătul tunelului: De ce greșesc cei care cântă prohodul Simonei în tenis

French Open 2023 a fost dezolant pentru România, în condițiile în care două dintre reprezentantele noastre, Cîrstea (32 WTA) și Ana Bogdan (63 WTA), au fost eliminate în turul I, iar Begu (27 WTA) în turul III.

Așadar, nicio sportivă tricoloră n-a apucat a doua săptămână, la Paris. Prin comparație, pe când era în circuit, Halep abia își făcea încălzirea în primele runde și își creștea nivelul de joc, pe măsură ce aduna victoriile. Fără „Simo“, turneul de la Roland Garros și-a mai pierdut din farmec pentru iubitorii tenisului din țară. Și, totuși, putem vedea jumătatea plină a paharului, inclusiv după această ediție, făcând o paralelă între rezultatele înregistrate și situația Simonei.

Pe măsură ce se prelungește absența lui Halep de pe teren – are deja 281 de zile de la ultimul meci sau, altfel spus, 9 luni și 8 zile! – crește numărul celor care pun la îndoială șansele ei de a reveni în elita tenisului. Ei bine, chiar French Open 2023 ne oferă două exemple fericite, în acest sens. Pentru că, pe tabloul sferturilor figurează două sportive cu vârste apropiate de „Simo“, ambele revenite în circuit după absențe îndelungate.

Anastasia Pavlyuchenkova

Anastasia Pavlyuchenkova

Vorbim despre Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 31 de ani, 333 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 28 de ani, 192 WTA). Potrivit Eurosport , e pentru prima dată în istoria tenisului, când două jucătoare aflate sub locul 150 mondial au atins sferturile unui Grand Slam. Eurosport a subliniat că doar cinci jucătoare au ajuns în ultimele opt, la un Grand Slam în Era Open, în timp ce erau clasate mai jos, în comparație cu Pavlyuchenkova și Svtiolina:

*Martina Hingis (349 WTA - la Australian Open 2006)

*Kaia Kanepi (451 WTA - la US Open 2017)

*Kim Clijsters (fără clasament - la US Open 2009)

*Justine Henin (fără clasament - la Australian Open 2010)

*Tsvetana Pironkova (fără clasament - la US Open 2020).

Trăiesc visul parizian după o muncă titanică

Pavlyuchenkova și Svitolina vor juca, astăzi, pentru un loc în semifinalele French Open. Rusoaica o va întâlni pe Karolina Muchova (43 WTA), în timp ce ucraineanca se va duela cu Aryna Sabalenka (2 WTA). Indiferent de rezultat însă, atât Anastasia, cât și Elina au realizat deja o victorie mare prin parcursul lor de la Paris.

Pavlyuchenkova trăiește acum visul parizian, după un 2022 de coșmar, cu doar cinci meciuri. Ea s-a chinuit după o accidentare la genunchi, care a necesitat operație și un proces lung de refacere. Pe fondul acestei situații, rusoaica a și ieșit din Top 50 pentru prima dată după 13 ani!

Elina Svitolina

Elina Svitolina

În cazul lui Svitolina, pauza de la tenis, de un an, a venit după ce a rămas însărcinată și a născut primul ei copil, în octombrie 2022. La revenirea pe teren, în aprilie 2023, Elina a avut nevoie de o perioadă foarte scurtă de acomodare. Dovadă că, înainte de parcursul de la French Open, a câștigat titlul, la Strasbourg, spre finalul lunii mai. Adică, la doar 54 de zile după primul ei meci în circuit, după un an de absență.

Tenisul abundă de povești inspiraționale

Exemplele oferite de Pavlyuchenkova și Svitolina sunt doar cele mai recente, când vorbim de reveniri spectaculoase. Tenisul abundă de astfel de povești inspiraționale. „Adevărul“ vi le oferă, în rândurile de mai jos:

*Kim Clijsters – Pe când avea doar 23 de ani, a stat departe de tenis, între 2007 și 2009, perioadă în care s-a măritat și a făcut și un copil. La două luni după revenirea în circuit, a câștigat US Open 2009, devenind prima jucătoare cu copil, dar și prima sportivă care a reușit o astfel de performanță, după ce a prins tabloul grație unui wild-card oferit de organizatori. Povestea de succes a lui Clijsters nu s-a încheiat însă aici. Belgianca avea să mai cucerească două trofee majore (US Open 2010 și Australian Open 2011) și să atingă și locul 1 mondial, în februarie 2011.

*Sania Mirza – A renunțat la tenis, în aprilie 2018, anunțând că e însărcinată. A născut în luna octombrie, dar a revenit în circuitul de dublu, după aproape doi ani, în ianuarie 2020! Și a câștigat chiar primul turneu la care a participat, alături de Nadiia Kichenok, la Hobart. În continuare, indianca a produs niște rezultate remarcabile, la dublu, evoluând la Jocurile Olimpice de la Tokyo și atingând semifinalele, la turneele WTA 1000 de la Doha și Roma. Mai mult, Sania, fostă ocupantă a locului 1 WTA la dublu, a revenit în Top 25 mondial.

*Jennifer Capriati – Era considerată „fata de aur“ a circuitului, însă a avut o cădere șocantă, fiind arestată pentru furt dintr-un magazin, având asupra ei și marijuana! Între 1994 și 1995, americanca a jucat un singur meci. A revenit pe teren, în 1996, disputând prima partidă după 15 luni. Ce a urmat e o poveste demnă de Hollywood: trei Grand Slam-uri câștigate la Australian Open (2001, 2002) și French Open (2001), plus atingerea locului 1 mondial, în octombrie 2001.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Turcii se laudă că noile avioane de luptă KAAN sunt „mai bune” decât avioanele americane F-35

3 VIDEO Informațiile ăstea despre Simona Halep par ireale...

4 Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce făcea sex cu iubitul ei

5 Horoscop joi, 16 mai. Capricornii trebuie să facă mișcare, iar nativii unei zodii se bucură de câștiguri neașteptate