Halep, victima sistemului: „Nu poate să primească dreptate“. Verdict crunt când toată lumea e cu ochii pe TAS VIDEO

Halep, victima sistemului: „Nu poate să primească dreptate“. Verdict crunt când toată lumea e cu ochii pe TAS VIDEO

Simona Halep (32 de ani) a început „meciul carierei“ la Lausanne, audierile apelului depus în cazul de dopaj urmând să aibă loc la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) până vineri. Apoi, constănțeanca va aștepta verdictul final pe care îl va da TAS în acest dosar ultramediatizat.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Firește, „Simo“, echipa ei de avocați și fanii speră într-o decizie prin care fosta ocupantă a locului 1 mondial să revină în circuitul WTA. Pentru că, dacă suspendarea de 4 ani care expiră pe 6 octombrie 2026 va fi menținută de TAS, atunci Halep își va anunța finalul carierei. Ceea ce a și recunoscut deja. Din păcate, perspectivele Simonei la TAS nu sunt foarte bune. Avocatul Cristian Cernodolea a explicat, astăzi, acest lucru într-un interviu în exclusivitate pentru Adevărul.

Drama e că, indiferent de decizia TAS, această „pată“, care înseamnă suspendarea Simonei pentru dopaj, va rămâne pe CV-ul ei. Și dacă TAS o va ierta – ceea ce e foarte greu de crezut! – mereu „Simo“ va fi asociată cu această poveste pentru dopaj. De aceea, Monica Munteanu Ducarroz, specialista în Comunicare Strategică și Relații Publice, e convinsă că Halep va fi o victimă a sistemului. În dialog cu jurnalistul Romeo Chiriac, în cadrul podcastului Business Philosophy, Monica Munteanu Ducarroz a analizat cazul Halep din postura unui om specialist în comunicare.

De foarte multe ori, m-am gândit la această situație. Consider că ce s-a întâmplat cu Halep e extrem de injust, pentru că sistemul e construit într-un fel în care ea nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Ce ar face agenția mea (n.r. – în cazul lui Halep) e că, într-un mod clar, ar sublinia lipsa ei de responsabilitate în această situație. Dar cât timp regulile acestui sport indică faptul că și sportivul e responsabil, ești într-o problemă, nu poți să rezolvi. Ca să rezolvi, ar trebui să faci o mișcare foarte amplă, în care toată industria să ia atitudine. Tot sportul să ia atitudine, ceea ce e foarte greu, pentru că, probabil, se tem să facă ceva“, a declarat Monica Munteanu Ducarroz.

VEZI PODCASTUL BUSINESS PHILOSOPHY CU MONICA MUNTEANU DUCARROZ

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat