Haltere: Nicu Vlad şi-a anunţat retragerea din IWF până la finalizarea anchetei care îl vizează

Haltere: Nicu Vlad şi-a anunţat retragerea din IWF până la finalizarea anchetei care îl vizează

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, şi-a anunţat retragerea din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) până la finalizarea anchetei care îl vizează şi în cadrul căreia este acuzat de ''complicitate şi manipulare'' în privinţa dopajului din cadrul forului mondial.

Nicu Vlad, care este acuzat că ''a permis unui sportiv suspendat să concureze şi să câştige o medalie la JO de la Londra din 2012'', ar fi scris într-o scrisoare adresată conducerii IWF că ''se retrage'' până când cazul formulat împotriva sa va fi încheiat, notează portalul Inside the Games.

Totodată, Nicu Vlad, campion olimpic în 1984, la Los Angeles, a demisionat din funcţia de delegat tehnic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Federaţia Română de Haltere a fost suspendată.

Decizia lui Nicu Vlad vine la o zi după ce preşedintele Federaţiei Europene de Haltere (EWF), turcul Hasan Akkus, acuzat şi el de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), după o anchetă de opt luni legată de dopajul din haltere, a demisionat.

Şi alţi membri ai Executivului IWF ar trebui să îşi anunţe plecarea în cadrul unui Congres programat miercuri, după cum relatează directorul executiv al Federaţiei americane de haltere (USAW), Phil Andrews.

Luna aceasta, Federaţia Internaţională de Haltere a impus o suspendare de un an Federaţiei Române de Haltere din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping, sancţiune care privează participarea halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

"Sancţiunea dispusă faţă de Federaţia română este motivată de cinci încălcări ale reglementărilor antidoping datând din 2012 şi comise de cinci sportivi diferiţi (n.r. Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin, Roxana Cocoş şi Marius Danciu). Aceste cinci încălcări se bazează pe prezenţa steroizilor anabolizanţi", se arăta într-un comunicat al IWF.

"Patru dintre aceste infracţiuni au fost comise de cei patru reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012: Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin şi Roxana Cocoş. Aceste rezultate anormale ale analizelor au fost anunţate în 2019 ca parte a programului de reanaliză al Comitetului Internaţional Olimpic'', se mai arată în comunicat.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”