Haltere: România a încheiat participarea la Europenele de la Split cu un total de 17 medalii

Haltere: România a încheiat participarea la Europenele de la Split cu un total de 17 medalii

România a încheiat, vineri, participarea la Campionatele Europene de haltere de la Split (Croația) cu un total de 17 medalii, dintre care șase de aur, patru de argint și șapte de bronz.

La feminin, în limitele cat. 48 kg, Monica Csengeri a obținut o medalie de aur (smuls) și două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieș, două de bronz (smuls, total). Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total).

În concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat și total, în limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obținut două medalii de aur (aruncat, total) și una de argint (smuls), iar Răzvan Martin una de argint (total) și două de bronz (smuls, aruncat).

Obiectivul delegației noastre a fost câștigarea a șase medalii.

Vineri, ultimul reprezentat al României, Nicolae Onica, a ocupat locul 12 la smuls în limitele categoriei 94 kg, cu 160 kg (a ratat de două ori la 166 kg), s-a clasat pe locul 10 la aruncat, cu 200 kg (ratări la 200 și 206 kg), și pe 130 la total (ultimul), cu 360 kg.

Delegația României la Campionatele Europene din Croația a fost formată din 12 sportivi: feminin — Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andrieș (48 kg), Mădălina Bianca Molie (58 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg); masculin — Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg). Andreea Aanei s-a retras din concurs (+90 kg).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…