HALUCINANT! Proasta spune că Iohannis trebuie s-o sune pe ea dacă vrea să-l lase pe Meleșcanu la Cotroceni!

HALUCINANT! Proasta spune că Iohannis trebuie s-o sune pe ea dacă vrea să-l lase pe Meleșcanu la Cotroceni!

Halucinant! Proasta spune că Iohannis trebuie s-o sune pe ea dacă vrea să-l lase pe Meleșcanu la Cotroceni! Dăncilă : „Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Dacă preşedintele vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbesc cu premierul. Într-un Guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru. Dacă vrea să meargă ministrul la Cotroceni, trebuie să mă sune. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul premierul, va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva ce n-am fost întrebată“.

Dragnea a sugerat, luni, ca premierul Dancila nu ii va permite lui Teodor Melescanu sa se prezinte la Palatul Cotroceni pentru a da explicatii despre blocarea initiativei UE privind ambasadele din Israel.

„Ii pun o intrebare domnului presedinte? A fi pro-american inseamna sa fii antieuropean? In ce priveste convocarea lui Melescanu, aceasta va fi o decizie pecare o va lua doamna prim-ministru impreuna cu ministrul de Externe.

 Presedintele nu conduce guvernul. Doamna prim-ministru va comunica daca va avea loc aceasta intalnire”, a spus Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa.

„Se pare ca epoca Iohannis este mai rea decat epoca Basescu. Nu putem sa stam indiferenti ca niste aventuri pot pune Romania intr-o stare de confruntare cu Statele Unite”, a mai acuzat Dragnea.

Viorica Dancila a confirmat apoi declaratiile lui Dragnea: „Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Dacă preşedintele vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbesc cu premierul. Într-un Guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru. Dacă vrea să meargă ministrul la Cotroceni, trebuie să mă sune. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul premierul, va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva ce n-am fost întrebată“.

Insa Administratia Prezidentiala a anuntat deja ca intalnirea solicitata de presedintele Klaus Iohannis cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu, va avea loc marti la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Blaj, că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE, că PSD face politică externă după ureche şi riscă să ne scoată din UE.

”Iată un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu preşedintele. Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut şi salarizarea după ureche, cum fac multe lucruri după ureche. Iese prost, iese foarte prost, fiindcă blocarea unei declaraţii... Iată că dintr-odată România este readusă la marginea Uniunii împreună cu ţări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esenţă mai degrabă eurosceptică. Vreau să reamintesc acestor pesedişti că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente antieuropene, care vin pe linia PSD, care vin pe linia unei guvernări contraperformante a PSD, aceste măsuri riscă realmente să ne scoată din Europa. Aşa ceva nu se poate, nu este admisibil ca PSD printr-o guvernare după ureche, nefundamentată să ia din ce în ce mai des decizii care eu sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului, nu de la nivelul Guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc să fie parte integrantă din nucleul Europei, românii nu-şi doresc să aibă aceste abordări eurosceptice sau antieuropene”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a spus că îl va chema pe ministrul de Externe pentru a-i da explicaţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut