Hamas confirmă că mai mulți lideri importanți ai săi au părăsit Qatarul, dar dezminte că ei au fost expulzați

Mai mulți lideri importanți ai Hamas au părăsit Qatarul, a confirmat luni mișcarea palestiniană, în timp ce crește disputa dintre Doha și vecinii săi în legătură cu acuzațiile că emiratul sprijină terorismul, relatează agenția DPA.

Sallah el-Bardaweel, un important lider al Hamas din Gaza, a indicat într-o declarație de presă că decizia de părăsire a Qatarului a fost luată în interesul Hamasului și a dezmințit informațiile potrivit cărora liderii săi au fost expulzați din emirat.

''Are loc o rotație în pozițiile liderilor Hamas'' după recentele alegeri ale noului birou politic și, desigur, acest schimb de poziții ține de interesele mișcării'', a declarat El-Bardaweel, adăugând că relațiile dintre Hamas și Qatar rămân puternice.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, Qatarul le-a cerut să plece unor lideri, inclusiv Saleh al-Arouri, fost membru al aripii militare a Hamas, și Musa Dudin, care a fost eliberat la schimb dintr-o închisoare.

Demersul este considerat drept un mijloc de a reduce presiunea arabă după ce Bahreinul, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și alte state au rupt relațiile diplomatice cu Qatarul, pe care îl acuză că susține terorismul în Yemen și Siria.

Emiratele și Egiptul acuză Qatarul să sprijină și finanțează gruparea Stat Islamic, Al-Qaida și Frăția Musulmană, în declarații în care anunță că ele rup relațiile cu Doha.

Mișcarea Hamas, aflată din 1997 pe lista cu organizații teroriste a Departamentului de Stat al SUA, este afiliată Frăției Musulmane, cu toate că recent ea a căutat să se distanțeze de confrerie în noua sa cartă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet