Handbal feminin: Alexandru Dedu - Cred că am luat o opțiune serioasă de a ieși din grupă la CM 2017

Handbal feminin: Alexandru Dedu - Cred că am luat o opțiune serioasă de a ieși din grupă la CM 2017

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, s-a declarat foarte mulțumit de cele două victorii obținute de naționala feminină a României în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania (29-17 cu Paraguay și 31-28 cu Slovenia), care ne deschid ușa către optimi, dar meciurile cu adevărat grele abia acum vor urma.

Dedu a susținut că nu a avut emoții în meciul de duminică cu Slovenia, pentru că în pofida unor greșeli fetele au avut mereu o atitudine pozitivă: ''Deși am fost conduși cu 5 goluri, nu am avut niciodată senzația că vom pierde. De ce? Din atitudinea echipei în general și din lipsa de grimase de pe fața fetelor. Am văzut zâmbete în teren și un lucru pe care Ambros Martin l-a evidențiat la final este faptul că indiferent de scor echipa a avut același ritm constant, diesel. Au fost câteva greșeli, absolut normale până la un moment dat, dar ele și-au jucat aceeași partitură care le-a fost transmisă și asta mi-a dat un sentiment de liniște. Sunt foarte mulțumit de rezultatele echipei naționale până în momentul de față. Cred că am luat o opțiune serioasă de a ieși din grupă, dar cred că ne așteaptă meciuri grele''.

Fostul pivot a avut cuvinte de laudă la adresa Sloveniei și mai ales a tehnicianului, Uros Bregar: ''Mi-a fost teamă la meciul cu Slovenia, pentru că la meciul său cu Franța am văzut o echipă foarte solidă, o echipă a Sloveniei foarte bine așezată în teren, foarte bine pregătită, iar antrenorul lor mi-a atras foarte tare atenția și îi voi urmări cariera. Am văzut echipa Sloveniei foarte bine așezată în atac, cu resurse, cu calitățile fiecărei jucătoare foarte bine puse în valoare, dar cel mai mult mi-a plăcut partea de apărare. Am văzut în meciul cu Franța și în cel de ieri 4 sau 5 sisteme de apărare la o echipă de fete. Este un lucru foarte rar și foarte bine făcută acea apărare. Dacă ieri poarta le-ar fi mers ca în primul meci cu Franța, problemele noastre ar fi fost și mai mari. Eu cred că Slovenia nu și-a spus ultimul cuvânt la acest Campionat Mondial''.

Echipa României este într-o fază de reconstrucție și acesta este motivul în care jucătoare experimentate și în formă, precum Iulia Curea (CSM București), au fost lăsate acasă, deși aportul lor ar fi fost util la acest Mondial.

''Lipsa de experiență la acest nivel este un handicap pe care echipa României îl are. Iar până în momentul de față a fost suplinit de experiența celor care au multe turnee finale în picioare și ieri s-a văzut foarte bine treaba asta. Când am avut nevoie, au ieșit la rampă cele mai experimente. Al doilea factor care poate să ne ajute la trecerea peste acest handicap este jocul tactic comun. Și aici cred că suntem OK. Și Cristina Vărzaru ar fi putut să joace 10 minute fără probleme, și Aurelia Brădeanu, mai sunt alte exemple. Dar am o întrebare retorică. Dacă la început de ciclu olimpic nu ai puterea sau nu ești în stare să așezi o echipă pentru viitor, atunci când? În sânul unei echipe se întâmplă foarte multe lucruri pe care publicul nu le cunoaște. E strict decizia antrenorului principal și a staff-ului apropo de strategia pe care o urmărește, a target-ului care i s-a dat. Iulia Curea, ca și formă, joacă nemaipomenit, mai sunt câteva fete care cu siguranță ar fi fost un plus pentru România acolo, dar nu sunt prezente la Campionatul Mondial. Să ne focusăm pe ce avem și pe obiectivele pe care ni le-am stabilit'', a mai spus Dedu.

Luni va fi zi de pauză în Grupa A de la CM 2017, iar marți sunt programate partidele Slovenia — Angola, Franța — Paraguay și România — Spania. Primele patru clasate din grupe se califică în optimile de finală.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...