Handbal feminin: Alexandru Dedu, după Campionatul Mondial - Sunt mulţumit, nu am ce să reproşez echipei

Handbal feminin: Alexandru Dedu, după Campionatul Mondial - Sunt mulţumit, nu am ce să reproşez echipei

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei naţionale feminine la Campionatul Mondial din Spania, precizând că nu are ce să reproşeze jucătoarelor pregătite de Adrian Vasile, chiar dacă şi-ar fi dorit un loc între primele 10 selecţionate ale lumii.

"Sunt prestaţii corecte, reale, mi-a plăcut dăruirea fetelor, nu am ce să reproşez echipei şi staff-ului. Am văzut o echipă. Am văzut dăruire şi am apreciat modul în care s-au luptat. Trebuie să fim conştienţi şi să ne dăm seama că suntem la un început de drum şi nu ai cum să ceri să fii campion mondial. Mi-aş fi dorit să fi fost în primele zece, dar în momentul acesta este OK. Am câştigat o echipă cu mentalitate corectă", a declarat Alexandru Dedu, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Oficialul federaţiei aşteaptă revenirea Cristinei Neagu la naţională, care ar putea "pava" drumul către JO de la Paris, din 2024: "Este un început de drum cu un grup bun, corect, aşteptăm reîntoarcerea Cristinei pentru a pava drumul către Jocurile Olimpice de la Paris".

Alexandru Dedu consideră că meciul cu Olanda a fost cel mai bun al naţionalei pregătite de Vasile.

"Fetele au demonstrat caracter, faptul că nu am reuşit să luăm nici un punct din acel joc, a fost o întâmplare. Am ratat două mingi, le-au intrat lor şi asta a fost istoria, puteam câştiga acel meci şi altul ar fi fost deznodământul. Per total, sunt mulţumit pentru felul în care fetele s-au dăruit pentru handbal şi pentru România", a mai spus preşedinte al Federaţiei Române de Handbal.

Naţionala feminină de handbal a terminat turneul final din Spania cu un bilanţ de trei victorii şi trei înfrângeri. Fără căpitanul şi liderul Cristina Neagu, şi cu o echipă mult întinerită, "tricolorele" s-au clasat pe locul 13 mondial.

La Mondialul din Spania, România a pierdut trei meciuri, 22-33 cu campioana europeană Norvegia, 30-31 cu campioana mondială Olanda şi 30-34 cu Suedia (locul patru la JO 2020).

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu