Handbal feminin: Cristian Gațu - Meciul cu Danemarca e cel mai important pentru România la turneul preolimpic

Handbal feminin: Cristian Gațu - Meciul cu Danemarca e cel mai important pentru România la turneul preolimpic

Cristian Gațu, fostul președinte al Federației Române de Handbal, a declarat pentru AGERPRES că meciul cu Danemarca este cel mai important pentru naționala feminină a României la turneul preolimpic de la Aarhus. Tricolorele, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, se vor bate cu Danemarca, Uruguay și Muntenegru pe cele două locuri puse în joc pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

''Vineri e meciul cel mai important din punctul meu de vedere, cel cu Danemarca, după care e un meci de recreere cu Uruguayul, și meciul al treilea, cu Muntenegru, care poate să fie determinant'', a declarat Gațu pentru AGERPRES.

Fostul mare handbalist a apreciat că programul avantajează România, deoarece se poate califica înaintea ultimului său meci.

''Dacă batem în primul meci Danemarca, iar Muntenegru învinge și ea Danemarca, nu mai contează meciul celălalt (România — Muntenegru, n. red.). Dar e greu de apreciat, pentru că cele trei echipe sunt echilibrate și, trebuie să recunoaștem, Danemarca beneficiază de avantajul terenului. După cum le văd pe fete că se mișcă, nu contează acest mini-avantaj'', a subliniat Gațu.

Fostul președinte al FRH a remarcat importanța acestui moment, nu numai pentru handbalul din țara noastră, ci pentru întreaga mișcare olimpică din România: ''E un moment delicat, nu numai pentru handbalul românesc, ci și pentru sportul românesc, pentru că numai prin calificarea la Jocurile Olimpice ar mai adăuga 20 de persoane în delegația care este și așa redusă''.

La Aarhus, vineri, în prima zi a competiției, vor avea loc meciurile Uruguay — Muntenegru (17,45, ora României) și Danemarca — România (20,00), sâmbătă se vor juca partidele România — Uruguay (18,45) și Danemarca — Muntenegru (21,00), iar duminică sunt programate ultimele jocuri, Muntenegru — România (18,45) și Danemarca — Uruguay (21,00).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...