Handbal feminin: Cristina Neagu - E greu să ne gândim la medalii la acest Campionat Mondial

Handbal feminin: Cristina Neagu - E greu să ne gândim la medalii la acest Campionat Mondial

Handbalista echipei naţionale a României, Cristina Neagu, a declarat, luni, că este greu ca prima reprezentativă să obţină o medalie la Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie - 15 decembrie), precizând că ea îşi doreşte un loc în primele 6 care va asigura participarea la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Îmi doresc să obţinem o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic. Cred că ăsta e cel mai important lucru acum, e greu să ne gândim la medalii. Avem iar debutante, aşa că eu cred că obţinerea unui loc pentru turneul preolimpic este un obiectiv realist. Avem o grupă destul de echilibrată, primul meci cu Spania este foarte important. Dacă vom câştiga, atunci băgăm Spania sub noi în clasament, după care urmează două partide cu cele mai slab clasate echipe din grupă... Deci dacă vom câştiga primele 3 meciuri din grupă vom fi sigure de calificarea în grupele principale. Dar în acest format e important cu câte puncte mergi în grupele principale, aşa că ne dorim să facem cât mai multe", a spus jucătoarea înaintea antrenamentului susţinut de naţională la Sala Apollo din Capitală.

Ea a menţionat că de abia a revenit după accidentare şi va încerca să ajute cât poate prima reprezentativă. "E clar că eu nu sunt în deplinătatea forţelor, am început antrenamentele abia acum 2 săptămâni. Totul s-a întâmplat foarte repede pentru mine, am avut meciuri din 3 în 3 zile, am şi călătorit foarte mult... am făcut abia 6 antrenamente şi o să mai fac câteva până începe Campionatul Mondial. Merg la acest Campionatul Mondial să ajut echipa naţională atât cât pot. Nu o să fiu jucătoarea de acum un an pentru că îmi va fi practic imposibil. Eu nu am aceste aşteptări de la mine şi nu ar trebui să le aibă nimeni pentru că nu sunt robot. Dar atâta vreme cât voi fi pe teren voi încerca să dau tot ce am mai bun", a afirmat ea.

"Cred că sunt în lot 7 jucătoare noi faţă de Campionatul European. Este o echipă mai puţin experimentată faţă de anul trecut, asta e clar. Cumva echipa naţională este într-o continuă reconstrucţie, deşi suntem în an preolimpic. Însă eu am încredere în acest lot şi sunt convinsă că fetele vor da tot ce au mai bun şi vom încerca să obţinem clasarea pe care ne-o dorim. Cred că sunt suficiente 10 zile pentru acomodare, chiar mă bucur că plecăm cu atât de mult timp înainte în Japonia. Avem nevoie să ne acomodăm cu fusul orar, pentru că am avut această problemă când am pleca la Rio, la Jocurile Olimpice. De asemenea, e important să nu avem probleme cu mâncarea şi să ne acomodăm repede ca să ne putem antrena", a adăugat handbalista.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior în 12 decembrie 2018, în partida dintre România şi Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franţa - EHF EURO 2018.

Ea a revenit pentru prima oară pe teren într-un meci oficial la 3 noiembrie, în întâlnirea din deplasare pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei poloneze MKS Perla Lublin (scor 28-19), în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.

Echipa naţională a României va participa în perioada între 30 noiembrie şi 15 decembrie la Campionatul Mondial de handbal feminin programat în Japonia. Prima reprezentativă face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan.

România are trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015), aceasta cu Tomas Ryde pe bancă. La ediţia precedentă, în 2017, România s-a clasat pe locul 10.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?