Handbal feminin: Cristina Neagu are şanse mici să joace la Campionatul Mondial, afirmă selecţionerul Ryde

Handbal feminin: Cristina Neagu are şanse mici să joace la Campionatul Mondial, afirmă selecţionerul Ryde

Şansele ca interul stânga Cristina Neagu să joace pentru naţionala României la Campionatul Mondial de handbal feminin din decembrie sunt mai mici de 20 la sută, a declarat suedezul Tomas Ryde, selecţionerul echipei naţionale a României.

"Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor. Este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta", a declarat Tomas Ryde, într-un comunicat remis AGERPRES.

Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi a ratat ultimele două meciuri ale României la Campionatul European de handbal feminin din Franţa - EHF EURO 2018. Neagu s-a accidentat la genunchiul drept în minutul 51 al partidei dintre România şi Ungaria (29-31) când a aterizat greşit la un duel cu Szimonetta Planeta. Neagu a fost operată cu succes pe 9 ianuarie, la genunchiul drept, în Belgia.

Naţionala feminină de handbal a României s-a reunit la Cluj-Napoca pentru un stagiu de pregătire centralizată în vederea participării la Campionatul Mondial din Japonia din luna decembrie.

Revenită în Liga Naţională la începutul lunii aprilie, după doi ani petrecuţi la Buducnost Podgorica, Cristina Laslo ar putea fi prima soluţie a selecţionerului Tomas Ryde pe postul de coordonator.

"O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca lider şi căpitan al acestei echipe", a declarat Cristina Laslo, care joacă la Corona Braşov.

Printre cele 22 de jucătoare convocate de Tomas Ryde se află şi Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Diana Abed-Kader şi Sonia Seraficeanu.

"Mă bucur că din generaţia mea care a ieşit campioană mondială la junioare şi a luat bronzul la tineret, suntem din ce în ce mai multe jucătoare la prima reprezentativă şi că adaptarea este tot mai rapidă. Sper ca şi din generaţiile mai tinere să vină pe viitor jucătoare şi să se integreze cât mai repede, pentru că România are jucătoare foarte talentate, care trebuie doar să se adapteze cât mai repede la pretenţiile primei reprezentative", a mai spus Cristina Laslo.

"Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experienţa acestor jucătoare. Dar, îmi doresc să creez o echipă care să aibă energie, să fie puternică, să creadă în forţele ei. Avem susţinerea fanilor şi împreună putem obţine mult", a concluzionat Tomas Ryde.

Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, iar România a fost repartizată în Grupa C, alături de Spania, Ungaria şi Muntenegru.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar