Handbal feminin: Cristina Neagu ratează restul Campionatului European din cauza unei rupturi de ligament

Handbal feminin: Cristina Neagu ratează restul Campionatului European din cauza unei rupturi de ligament

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 şi 2016, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi va rata ultimele două meciuri ale României la Campionatul European de handbal feminin din Franţa - EHF EURO 2018.

''Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucişat anterior rupt. Căpitanul echipei naţionale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opţiunile pentru o recuperare cât mai rapidă'', a precizat Federaţia Română de Handbal pe pagina sa de Facebook.

Neagu s-a accidentat la genunchiul drept în min. 51 al partidei dintre România şi Ungaria (29-31), miercuri seara, la Nancy, când a aterizat greşit la un duel cu Szimonetta Planeta. Interul stânga ar putea fi indisponibil mai multe luni, iar acest lucru va afecta şi echipa de club, CSM Bucureşti, calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Selecţionerul naţionalei României, Ambros Martin, a chemat-o de urgenţă la lot pe Bianca Bazaliu, de la CSM Bucureşti, pentru a acoperi postul de inter stânga.

România s-a calificat în semifinalele EURO 2018 şi va juca vineri, de la ora 18,30, contra Rusiei, campioana olimpică en titre, iar duminică va evolua într-una din finale (mică sau mare).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...