Handbal feminin: Denisa Dedu și Gabriela Perianu au semnat pentru echipa maghiară Siofok

Handbal feminin: Denisa Dedu și Gabriela Perianu au semnat pentru echipa maghiară Siofok

Portarul Denisa Dedu și interul stânga Gabriela Perianu au semnat contracte cu echipa maghiară de handbal feminin Siofok KC și au fost prezentate, luni, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit site-ului oficial al clubului.

Dedu (Corona Brașov) și Perianu (Dunărea Brăila) vor juca din iulie la echipa aflată acum pe locul 8 în campionatul Ungariei. Siofok, care va fi antrenată din vară de danezul Lars Rasmussen, a achiziționat-o pe franțuzoaica Marie Paule Gnabouyou, legitimată în prezent la Viborg.

Denisa Dedu (23 ani, 1,82 m), care joacă la Corona de la 13 ani, a declarat: "Este prima dată când joc într-un campionat străin și cred că Ungaria este alegerea perfect, pentru că aici se află în acest moment cele mai bune jucătoare din lume. Am ales Siofok, din cauza ambițiilor clubului, care are obiective serioase și aș vrea să ajut la îndeplinirea lor. Mă bucur că va fi alături de mine o prietenă bună precum Gabi Perianu''.

Gabriela Perianu (23 ani, 1,88 m), care a început handbalul la 10 ani, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015 cu naționala României, a fost colegă la HCM Baia Mare cu croata Katarina Jezic, care joacă acum la Siofok.

"Sunt foarte încântată de transfer. Va fi o nouă provocare pentru mine, într-o altă țară. Cunosc campionatul maghiar, știu că nivelul este foarte ridicat și sunt multe jucătoare de valoare. Mă bucur că voi juca împreună cu Denisa, pentru că suntem prietene bune'', a spus Perianu, la rândul său.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro