Handbal feminin: Echipa României a arătat că poate realiza lucruri bune, afirmă selecţionerul Bogdan Burcea

Handbal feminin: Echipa României a arătat că poate realiza lucruri bune, afirmă selecţionerul Bogdan Burcea

Naţionala feminină de handbal a României a arătat că poate realiza lucruri bune la Campionatul European din Danemarca, în ciuda debutului cu înfrângere, a afirmat, vineri, selecţionerul Bogdan Burcea, potrivit site -ului FRH.

''A fost un debut nefericit, dar faptul ca am avut puterea să revenim în repriza a doua, mă mulţumeşte. Eficienţa în atac a fost neaşteptat de slabă. Au fost multe lucruri care nu au funcţionat, dar au fost şi lucruri care au funcţionat. Germania era de bătut ieri, indiferent de situaţie. Nu mă dau înapoi de a recunoaşte anumite greşeli ale mele sau ale echipei, cred că puteam învinge Germania. Fetele care au jucat au încercat totul, contrar tuturor problemelor întâmpinate, s-au luptat mult, trebuie să le apreciem atitudinea. Am avut multe greşeli neforţate, 15, iar lipsa eficienţei în atac ne-a pus în postura de a fi învinşi. Am avut o apărare nouă, creată într-un singur antrenament. Din momentul în care a ieşit din calcule Crina Pintea, am fost obligaţi să schimbăm radical totul. Cristina Laslo a jucat foarte bine în apărare, nu de multe ori a jucat postul pe care a evoluat cu Germania'', a spus Burcea.

După 19-22 cu Germania, România va juca sâmbătă contra Poloniei un meci care poate fi decisiv pentru calificarea în grupele principale ale competiţiei.

''Nu ne permitem luxul să facem alte schimbări cu Polonia, axul central al defensivei a mers bine mai ales în repriza a doua cu Germania. Sunt alte lucruri la care trebuie să umblăm, pe lângă factorul mental. Echipa României arată că poate realiza lucruri bune, dar trebuie să tratam toate aspectele jocului mai bine. Pentru mine fiecare meci e decisiv şi important. Îmi doresc calificarea în grupele principale, unde am avea mai multe jocuri şi am putea arăta că avem valoare şi că putem mult mai mult. Eu am mare încredere în jucătoarele mele, important este să conştientizeze şi ele ca pot face lucrurile mult mai bine'', a subliniat selecţionerul.

Centrul Cristina Laslo a recunoscut că echipa României a avut probleme pe faza de atac în meciul cu Germania: ''Am suferit la finalizare în meciul cu Germania, am dus multe combinaţii bune, dar eficienţa în atac a avut de suferit. Am dat foarte puţine goluri, nu poţi câştiga cu doar 19 goluri marcate. Nici contraatacul nu a mers. Eu am simţit tot meciul că putem învinge, că putem merge peste ele, dar ne-a lipsit ceva. Yuliya Dumanska ne-a dat semnale că ne susţine puternic din spate, dar nu am reuşit să face pasul în faţă, din momentul în care am egalat. Fiecare trebuie să-şi analizeze jocul, ştim unde suntem, unde s-a greşit şi sper ca la următoarele meciuri să arătam mult mai bine. Ne responsabilizează faptul că ne lipsesc multe jucătoare titulare, că mulţi români sunt cu ochii pe noi, aşa ca suntem de două ori mai motivate.

În perspectiva partidei de sâmbătă, Laslo a spus: ''Am primit mesaje pozitive, de încurajare, abia aştept meciul cu Polonia, va fi care pe care... Cu siguranţă Polonia se va mobiliza. Îmi doresc ca la jocul cu Polonia să fim mai unite, decisive şi să dominăm meciul de la început.

''Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa şi sper ca în meciurile care vor urma să avem reuşite mai multe. Ca portar trebuie să fii mental foarte puternic. Când iau un gol încerc să mă încurajez, să nu mă supăr pe mine şi să mă focusez pe următoarea aruncare. Am simţit că putem întoarce meciul cu Germania, la egalitate, cu noi în atac. La acest turneu final orice se poate întâmpla'', a comentat Yuliya Dumanska, cea mai bună jucătoare a României în meciul de debut.

Pivotul Alexandra Subţirică-Iovănescu, debutantă la un turneu final, s-a arătat dezamăgită de eşecul cu Germania: ''Sunt dezamăgită de rezultatul cu Germania, dar am încredere şi curaj că putem juca mult mai bine. Fiind la debut, am avut emoţii foarte mari, dar am ştiut cum să le gestionez. Visul carierei mele s-a împlinit, pentru ca am ajuns la un turneu final în tricoul naţionalei. Sunt foarte fericită şi sper să nu dezamăgesc.

Jucătoarea de la Gloria Buzău a subliniat importanţa meciului cu Polonia: ''Este decisiv meciul cu Polonia, trebuie să ne concentrăm mai mult, să ne luptăm pentru fiecare minge şi să avem şi puţin noroc''.

Extrema dreapta Sonia Seraficeanu a susţinut şi ea aceeaşi idee: ''Meciul cu Polonia este decisiv, din punctul meu de vedere. Va trebui să jucăm mult mai bine decât am făcut-o cu Germania''.

''Simt că este o presiune în plus pe mine, dar ştiu că toate avem valoare şi vrem să demonstrăm că faţa României nu este cea din meciul cu Germania. Vom trece peste emoţii şi vom da tot ce avem mai bun. Avem în lot multe jucătoare noi, iar relaţiile de joc nu sunt foarte bine puse la punct'', a mai spus Seraficeanu.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Germaniei , cu scorul de 22-19 (13-10), joi, în primul meci de la Campionatul European - EHF EURO 2020, la Kolding (Danemarca), în Grupa D.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a surclasat Polonia cu 35-22.

Următorul meci al României va avea loc sâmbătă, de la 17:00, contra Poloniei.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale