Handbal feminin: Martin Ambros - Vom lupta până la moarte pentru un rezultat mare la CE 2016

Handbal feminin: Martin Ambros - Vom lupta până la moarte pentru un rezultat mare la CE 2016

Spaniolul Martin Ambros, selecționerul echipei feminine de handbal a României, a cerut răbdare și înțelegere în procesul de închegare a unei echipe puternice care să se califice la JO 2020, dar a adăugat că echipa se va bate pentru un rezultat mare la Campionatul European 2016 din Suedia.

Martin Ambros a convocat 42 de jucătoare pentru Trofeul Carpați programat în acest weekend la Cluj-Napoca, o competiție de pregătire în care România va juca în ordine cu România B (sâmbătă), în semifinale, și cu învingătoarea dintre Ungaria și Olanda în finala de duminică.

''În acest moment, planul nostru este să ne cunoaștem, să ne înțelegem și să ne obișnuim unii cu alții. Începând de aici vom construi o bază solidă, ca să ne putem îndeplini obiectivul de calificare la Tokyo. Pe acest drum trebuie să fim înțelegători, răbdători, pentru că multe echipe au un anumit nivel. Dar eu sunt din fire o persoană competitivă și dacă circumstanțele ne sunt favorabile vom lupta până la moarte pentru un rezultat mare la aceste Europene'', a declarat Martin Ambros pentru canalul de YouTube al Federației Române de Handbal .

Tehnicianul spaniol, care pregătește în paralel și echipa maghiară Gyor ETO, a adăugat că interul Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, este un lider natural la echipa de club și la națională, dar el își dorește să pună pe primul plan echipa.

''Este un lider natural, un exemplu pentru noi ceilalți, pentru toată echipa, dar îmi este clar că obiectivele se realizează cu toată echipa și cred că ea este obișnuită să conducă echipa atât la nivel de club cât și la nivel de națională. Dar insist că toate jucătoarele sunt importante, și chiar dacă ea este fundamentală pentru noi, trebuie să găsim un sistem de joc în care toate jucătoarele sunt importante și să nu depindem de nimeni și de nimic, indiferent de ce se întâmplă pe durata unei competiții'', a declarat antrenorul României.

Trofeul Carpați este un prim prilej pentru Martin Ambros de a vedea la lucru mai multe jucătoare de perspectivă, cu care nu s-a întâlnit până acum.

''Inițial m-am gândit ca o soluție pentru cea de-a patra echipă la Trofeul Carpați, care să fie România B, dar mie mi-a convenit pentru că e o soluție ce ne permite să vedem la lucru jucătoarele tinere pe care nu le cunosc decât din înregistrări video în aceste săptămâni. Eu le știu pe cele de la echipele de club care joacă în cupele europene și acum este un prilej bun să vedem și talente tinere din handbalul românesc''.

Ambros ține legătura cu selecționerul de la naționala masculină, Xavier Pascual, dar contactul direct dintre cei doi tehnicieni este dificil din cauza jocurilor de la cluburi.

''Da, a fost un început formidabil pentru el. L-am felicitat pentru rezultate și pentru că a preluat naționala masculină. Este clar că vorbim de un antrenor de top, obișnuit să joace meciuri importante, competiții importante și să le câștige. A venit să ajute echipa națională, să-și împartă cunoștințele. Am vorbit cu el în momentul în care a aflat că voi semna și mi-a transmis un mesaj de felicitare. Ținem legătura, dar nu este ușor, pentru că fiecare este ocupat cu echipa lui de club''.

La Campionatul European din Suedia (4-18 decembrie), România face parte din Grupa D și va juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”