Handbal feminin: Nu m-am gândit la record, ci la victorie, a declarat Cristina Neagu, golghetera all-time a EURO

Handbal feminin: Nu m-am gândit la record, ci la victorie, a declarat Cristina Neagu, golghetera all-time a EURO

Jucătoarea română Cristina Neagu a declarat că nu s-a gândit la performanţa pe care a stabilit-o în meciul cu Germania, de a deveni cea mai bună marcatoare din istoria campionatelor europene de handbal feminin, ci la obţinerea victoriei.

''Bineînţeles, sunt mândră că am ajuns la această performanţă, dar în timpul meciului nu m-am gândit la asta, ci la obţinerea victoriei'', a declarat Neagu după partida câştigată de România în faţa Germaniei cu 29-24, luni, la EHF EURO 2018.

Neagu a înscris cinci goluri contra Germaniei, iar cu ultimul a devenit golghetera all-time a competiţiei, cu 206 reuşite, una mai mult decât unguroaica Agnes Farkas, autoare a 205 goluri la patru turnee, între 1994 şi 2002.

Neagu are 35 de meciuri la turnee finale europene, cu o medie de 5,9 goluri pe meci la cele şase ediţii la care a participat.

''Cel mai important lucru este să jucăm bine ca echipă şi ne vom gândi mai târziu la medalii. Acum dorim să câştigăm contra Norvegiei în ultimul meci din grupă'', a mai spus Neagu.

Interul stânga al naţionalei României are deja 13 goluri marcate în primele două partide la EURO 2018, dar liderul la zi în această ierarhie este centrul Eliza Buceschi, cu 20 de goluri.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...