Handbal feminin: Olanda, învinsă şi de Croaţia, la EURO 2020

Handbal feminin: Olanda, învinsă şi de Croaţia, la EURO 2020

Selecţionata Olandei, campioana mondială en titre, a fost învinsă de formaţia Croaţiei cu scorul de 27-25 (13-14), duminică, la Kolding, în Grupa C a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2020, din Danemarca.

Olanda se află la al doilea eşec în grupă, după 25-29 cu Serbia, fiind obligată să câştige în faţa Ungariei pentru a ajunge în grupele principale ale competiţiei.

În min. 54 al partidei de la Kolding, Olanda avea un gol în plus pe tabelă, 24-23, dar au urmat trei goluri consecutive pentru croate, care s-au impus în cele din urmă cu 27-25. Larissa Kalaus a marcat 9 goluri pentru Croaţia, Camila Micijevic a reuşit 6, iar Dora Krsnik 4. De la olandeze s-au remarcat Lois Abbingh şi Kelly Dulfer, cu 5 goluri fiecare.

În celălalt meci al grupei, Serbia nu a mai repetat prestaţia din meciul cu Olanda şi a pierdut clar în faţa Ungariei, cu 26-38. Sanja Radoslavljevic a marcat 5 goluri, iar Jelena Trifunovic (SCM Râmnicu Vâlcea), Jelena Lavko (Minaur) şi Sladjana Pop-Lazic au reuşit câte 4. Au apărut pe lista marcatoarelor şi Kristina Liscevic (1 gol) şi Zeljka Nikolic (3), ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea. Szandra Szollosi-Zacsik a fost cea mai bună marcatoare din echipa Ungariei, cu 10 goluri.

Croaţia este lider, cu 4 puncte, urmată de Ungaria, 2 puncte, Serbia, 2 puncte, Olanda, 0 puncte.

În Grupa A, la Herning, echipa gazdă, Danemarca, a dispus de Muntenegru cu 28-19. Franţa, deţinătoarea titlului, a dispus de Slovenia cu 27-17 în cealaltă partidă a grupei.

Muntenegru, viitoarea adversară a României în turneul preolimpic din luna martie, are nevoie de victorie în faţa Sloveniei în ultimul meci din grupă sau măcar un egal, pentru a accede în grupele principale.

Danemarca e liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Franţa, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte, şi Slovenia, 0 puncte.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în faza grupelor principale.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...