Handbal feminin: Per Johansson (CSM Bucureşti) - Dacă nu vom fi ca o familie, nicioadată nu vom învinge

Handbal feminin: Per Johansson (CSM Bucureşti) - Dacă nu vom fi ca o familie, nicioadată nu vom învinge

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Antrenorul suedez Per Johansson a declarat vineri că vedetele de la CSM Bucureşti trebuie să fie ca o familie în teren la meciul cu Gyor Audi ETO KC din semifinalele Final Four-ului Ligii Campionilor la handbal feminin, iar un astfel de meci se câştigă mai mult cu inima şi sufletul decât cu tactica.

Johansson, care pentru al doilea an consecutiv a preluat pe CSM Bucureşti înainte de sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a opinat că în acest an a găsit probleme mai mari decât în 2017.

''Am avut multe suişuri şi coborâşuri în acest an. Anul acesta faţă de anul trecut am avut mai multe probleme şi a trebuit să punem la punct multe lucruri, aşa că eu sunt mai bine pregătit să fac faţă. Am reuşit la meciul cu Metz să arătăm că potenţialul lui CSM Bucureşti este foarte ridicat, dar nu ştiu dacă îl vom atinge mâine din nou. Dar el există, e acolo. De asemenea, e acolo şi meciul slab din returul cu Metz. Pentru mine a fost bine să văd lucruri extraordinar de bune, dar şi lucruri extraordinar de rele. Aşa că trebuie să lucrăm la asta, suntem ca un lift'', a declarat Johansson la întâlnirea cu media de la Heroes Square din Budapesta.

Suedezul a precizat că, după meciul câştigat pe 4 mai în ultimă instanţă cu HC Zalău (25-24) la Bucureşti, a avut o discuţie foarte serioasă cu jucătoarele şi speră că au înţeles mesajul transmis, că echipa trebuie să fie ca o familie.

''După meciul cu HC Zalău, am avut o întâlnire dură, în care am decis să mergem pe acelaşi drum şi cred că acum jucătoarele sunt unite, sunt concentrate să avem un weekend foarte bun. Dacă nu vom fi ca o familie în echipă, niciodată nu vom învinge. Obişnuiesc să spun că nu vei câştiga niciodată datorită sistemului tactic, învingi doar cu sufletul, inima şi cu tactica. Aşa cum a fost la meciul de acasă cu Metz. Un lucru este mereu foarte important, şi anume portarul. Pentru că are un impact mare. Bineînţeles este important ca eu să-l înving pe Ambros, Cristina Neagu pe Amorim, Isabelle Gullden să fie mai bună decât Stine Oftedal şi aşa mai departe. Dar apărarea, modul în care va începe meciul va fi important pentru noi. Dacă ele vor lua un avantaj, cu publicul alături de ele, va deveni dificil pentru noi. Aşa că va trebui să fim aproape de ele, iar portarul, apărarea sunt cele mai importante'', a spus tehnicianul scandinav.

Johansson a adăugat că discuţiile despre prelungirea contractului său la CSM Bucureşti vor fi luate în săptămâna de după Final Four: ''Conducerea lui CSM a vorbit cu mine şi am convenit să discutăm după ce se termină Final Four. Ei vor să-mi prelungească contractul, dar eu vreau să mă concentrez doar pe Final Four, aşa că vom discuta din nou săptămâna viitoare şi atunci va avea loc un anunţ''.

Semifinala dintre CSM Bucureşti şi Gyor, programată de la ora 16,15 (ora României) la Papp Laszlo Sportarena din Budapesta va fi arbitrată de croaţii Dalibor Jurinovic şi Marko Mrvica. CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, iar în 2017 a obţinut medaliile de bronz.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!