Handbal feminin: România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul Under-20

Handbal feminin: România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul Under-20

Selecționata României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial Under-20 de la Moscova, vineri, după ce au învins Germania cu scorul de 26-25 (17-10) în finala mică.

Tricolorele s-au impus cu emoții, deși au condus pe întreaga durată a partidei, iar la pauză au avut chiar un avantaj de șapte goluri, 17-10. Finalul a fost dramatic, Germania având ultimul atac, cu 22 de secunde rămase de joc, însă echipa antrenată de Ion Crăciun s-a apărat excelent și a rezistat, obținând medaliile de bronz.

Cristina Laslo a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 12 goluri marcate. Pentru România au mai înscris Alina Ilie — 3 goluri, Elena Dache — 3, Florentina Craiu — 2, Elena Stoicănescu — 2, Lorena Ostase — 2, Alexandra Dindiligan — 1, Andreea Taivan — 1. Din lot au mai făcut parte portarii Iulia Dumanska, Bianca Curment, Mădălina Ion și jucătoarele de câmp Sonia Vasiliu, Alexandra Severin, Florența Ilie, Daniela Corban și Anca Polocoșer.

Pentru Germania au marcat: Ramona Ruthenbeck — 6 goluri, Annika Ingenpass — 5, Alina Grijseels — 4, Lisa Wieder — 3, Pia Adams — 3, Kathrin Pichlmeier — 1, Nele Reimer — 1, Jenny Behrend — 1, Paula Prior — 1.

Cele două echipe s-au înfruntat și în grupă, terminând la egalitate, 29-29, după ce România a condus multă vreme, chiar și la șase goluri.

Aceasta este a cincea medalie cucerită de România la Mondialul under-20, după titlurile adjudecate în 1995 și 1999, precum și medaliile de bronz luate în 1977, 1997 și 2016.

Lotul actual a cucerit și titlul mondial Under-18 în 2015, la Skopje (Macedonia), după o finală cu Germania (32-21), antrenor fiind atunci Aurelian Roșca.
AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…