Handbal feminin: România, învinsă clar de Danemarca, în preliminariile EURO 2022

Handbal feminin: România, învinsă clar de Danemarca, în preliminariile EURO 2022

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă clar de echipa Danemarcei, cu scorul de 35-28 (19-13), miercuri, la Mioveni, într-un meci din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2022.

Danemarca, medaliată cu bronz la Mondialul din decembrie, a dominat meciul de la un capăt la altul, victoria nefiind pusă niciun moment la îndoială.

Oaspetele au avut 4-0, iar în prima repriză avantajul maxim a fost de şapte goluri, 19-12. În repriza secundă, ecartul a ajuns la nouă goluri, tricolorele nereuşind să se apropie la mai puţin de şase goluri, în ciuda revenirii Cristinei Neagu în echipa României, după o pauză de aproape un an.

Golurile echipei antrenate de Adrian Vasile şi Bent Dahl au fost marcate de Bianca Harabagiu 6, Crina Pintea 6, Mădălina Zamfirescu 3, Lorena Ostase 3, Cristina Neagu 3, Sorina Tîrcă 2, Alexandra Badea 2, Nicoleta Dincă 2, Andra Liviana Moroianu 1.

Diana Ciucă a apărat 5 şuturi (20%), iar Yuliya Dumanska a parat 3 aruncări (16,67%).

Pentru oaspete au înscris Emma Cecilie Uhrskov Friis 10 goluri, Anne Mette Hansen 6, Kathrine Brothmann Heindahl 4, Mette Tranborg 4, Kristina Jorgensen 4, Ikke Iversen 2, Mie Enggrob Hojlund 2, Simone Bohme 1, Michala Elsberg Moeller 1, Simone Cathrine Petersen 1.

Sandra Toft a încheiat 9 mingi parate şi un procentaj de 24,32%.

Meciul a fost arbitrat de Maike Merz şi Tanja Kuttler, ambele din Germania, iar delegat EHF a fost grecul Ioannis Meimaridis.

Miercuri are loc şi meciul Feroe - Austria.

Danemarca ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de România, 3 puncte, Austria, 1 punct, Feroe, 0 puncte. Primele două clasate se califică la turneul final.

Sâmbătă, România va juca revanşa cu Danemarca, la Odense.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...