Handbal feminin: Rusia, prima semifinalistă a Campionatului Mondial din Japonia

Handbal feminin: Rusia, prima semifinalistă a Campionatului Mondial din Japonia

Selecţionata Rusiei şi-a asigurat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, marţi, după ce a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 35-28 (17-16), în Grupa a II-a principală.

Muntenegru, echipă antrenată de suedezul Per Joahnsson şi de românul Adrian Vasile, a făcut o primă repriză bună, conducând cu 10-6, 11-7, dar Rusia a crescut treptat nivelul şi a fost condusă ultima oară cu 13-12, după care a înscris trei goluri consecutive. Echipa pregătită de spaniolul Ambros Martin a avut la pauză avantaj minim, 17-16, dar după pauză ecartul a început să crească şi a încheiat cu o victorie clară, cu 35-28.

Iulia Managarova (12 goluri) şi Iaroslava Frolova (10) au fost cele mai bune jucătoare ale Rusiei, în timp ce de la învinse s-au remarcat Jovanka Radicevic (8), Katarina Bulatovic (4).

Înaintea partidelor Japonia - Spania (11:00) şi România - Suedia (13:30), Rusia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Spania, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Suedia, 3 puncte, Japonia, 0 puncte, România, 0 puncte. Primele două clasate se califică în semifinale.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia