Handbal feminin: victorie categorică reuşită de CSM Bucureşti în Liga Campionilor, 44-26 cu Buducnost

Handbal feminin: victorie categorică reuşită de CSM Bucureşti în Liga Campionilor, 44-26 cu Buducnost

CSM Bucureşti a surclasat echipa muntenegreană Buducnost BEMAX Podgorica, cu scorul de 44-26 (24-15), duminică, în Sala Polivalentă din Capitală, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM București a învins echipa din Muntenegru FOTO EPA EFE

''Tigroaicele'' au controlat jocul de la un capăt la altul, câştigând ambele reprize la diferenţe de nouă goluri, anunță Agerpres.

Vilde Mortensen Ingstad a marcat 8 goluri pentru CSMB, Cristina Neagu a reuşit 7, Laura Flippes 5, Alexandra Dindiligan 5, Emilie Hegh Arntzen 4, Grace Zaadi Deuna 4, Zeljka Nikolic 3, Trine Jensen Oestergaard 3, Monika Kobylinska 3, Crina Pintea 2.

Laura Glauser a avut 4 intervenţii (26,67%), Evelina Eriksson a reuşit 3 (20%), iar Marie Skurtveit Davidsen 2 (50%).

Golurile echipei muntenegrene au fost înscrise de Kalidiatou Niakate (ex-CSMB) 6, Tanja Ivanovic 5, Ivona Pavicevic 4, Anastasija Marsenic 3, Ivana Godec 3, Jelena Vukcevic 2, Nikolina Markovic 1, Neslihan Caliskan 1, Nada Kadovic 1. Armelle Attingre a apărat 6 şuturi (17,14%).

Meciul a fost arbitrat de croaţii Davor şi Zoran Loncar, iar delegat EHF a fost cehul Jiri Konecny.

Tot în Grupa A, sâmbătă, Gyori Audi ETO KC a dispus de IK Savehof cu 39-20, iar Brest Bretagne Handball a învins-o pe DVSC Schaeffler cu 38-28, în timp ce duminică, SG BBM Bietigheim a pierdut acasă cu Odense Handbold, scor 25-28..CSMB va juca următorul meci pe 14 ianuarie, în deplasare, cu Brest Bretagne Handball.

Clasament:

1. Gyori Audi ETO KC 18 puncte

2. Odense Handbold 14

3. CSM Bucureşti 11

4. SG BBM Bietigheim 10

5. Brest Bretagne Handball 9

6. DVSC Schaeffler 7

7. Buducnost BEMAX 3

8. IK Savehof 0

CSM București, alt contract baban oferit unei jucătoare străine. De la 1 ianuarie se limitează salariile

Potrivit noilor norme fiscale aprobate de Guvern, de la 1 ianuarie se vor oferi contracte din bani publici de maxim 6.000 de euro pe lună în sport. Iar CSM București continuă să prelungească înțelegeri pe bandă rulantă pentru handbaliste, pentru a le putea menține o perioadă salariile cel puțin duble față de această limită. Pentru că contractele semnate înainte de 1 ianuarie 2024 se vor derula fără a fi afectate de măsura Executivului.

Ultima pe listă este Conducătoarea de joc Elizabeth Omoregie, căreia i-a fost prelungit contractul cu doi ani. Asta chiar dacă, în prima jumătate a acestui sezon slovena nu a apucat să joace alături de "tigroaice" din cauza unei accidentări! Salariile jucătoarelor străine de la CSM variază între 10.000 și 12.000 de euro pe sezon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”