Handbal masculin: Franța, prima finalistă a Campionatului Mondial 2017

Handbal masculin: Franța, prima finalistă a Campionatului Mondial 2017

Echipa Franței, deținătoarea titlului, s-a calificat, joi, în finala Campionatului Mondial de handbal masculin, pe care îl găzduiește, după ce a învins în prima semifinală formația Sloveniei, cu scorul de 31-25 (15-12), la Paris-Bercy.

''Les Bleus'' continuă marșul către al șaselea lor titlu suprem, pe care îl vor obține, la fel ca la ediția din 2001 (disputată tot în Hexagon), dacă vor trece duminică de câștigătoarea din cealaltă semifinală, Croația — Norvegia (programată vineri).

Niciuna dintre cele două echipe nu reprezintă un obstacol insurmontabil pentru pentru Nikola Karabatic et co, notează AFP. Franța a învins Norvegia în faza grupelor, la Nantes, cu 31-28, iar în fața Croației nu a pierdut decât unul din ultimele cinci meciuri jucate de la JO 2008.

Francezii au condus în meciul cu Slovenia de la un capăt la altul. În prima repriză, Vincent Gérard, titularizat în premieră în locul legendarului Thierry Omeyer, a făcut treabă bună în poartă, iar în atac eficacitatea lui Valentin Porte (4 goluri în 20 de minute) și contraatacurile bine gestionate de Kentin Mahé au completat evoluția bună a gazdelor. Diferența de pe tabelă ar fi putut fi mai mare la pauză (15-12), dacă nu Dolenec (5 goluri) nu ar fi ținut trena.

Slovenia s-a apropiat la două goluri, 16-14, dar Karabatic și Narcisse, în apărare, iar Nedim Remili, de la 9 metri, au refăcut avantajul consistent al gazdelor, care s-au impus în cele din urmă cu 31-25.

În fața a 15.609 spectatori au evoluat echipele:
Franța: Gérard (16 mingi parate din 39 de șuturi), Omeyer (0/2) — Remili (6 goluri), Narcisse (4), N. Karabatic (3), Mahé (4), Abalo (2), Sorhaindo (1), Fabregas (3), Dipanda (1), Porte (5), Nguessan (2). Selecționeri: Didier Dinart, Guillaume Gille.

Slovenia: Skok (10 mingi apărate din 36 de aruncări), Lesjak (2/7) — Blagotinsek (1 gol), Marguc (3), Kavticnik (2), Janc (3), Dolenec (5), Cingesar (3), Gaber (3), Bezjak (2), Grebenc (2), Zarabec (1). Selecționer: Veselin Vujovic (Muntenegru).

Arbitri: Lars Geipel și Marcus Helbig (ambii din Germania).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”