Handbal: Naționala feminină, pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru CE 2016

Handbal: Naționala feminină, pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru CE 2016

Naționala de handbal feminin a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Campionatul European, tricolorele antrenându-se vineri seară în Sala Elite din București în efectiv complet sub comanda selecționerului Martin Ambros, una din ultimele ședințe de pregătire înaintea plecării spre Suedia, programată duminică, 4 decembrie.

România debutează la EURO 2016 luni seară contra Norvegiei, campioana mondială și europeană en-titre, de la ora 21,45 (TVR2), la Hesingborg.

Martin Ambros a avut vineri la antrenament întregul lot, lucru de bun augur după multiplele probleme cu care s-a confruntat echipa în ultima perioadă.

''Din fericire pentru noi, toate fetele s-au pregătit înainte de plecare. Înaintea Trofeului Carpați am avut ceva probleme, au fost câteva jucătoare care nu au fost pregătite să joace, dar acum toată lumea este aptă'', a declarat antrenorul iberic.

Fapt îmbucurător, printre jucătoare care au putut să pregătească întreaga săptămână, înaintea plecării în Suedia, s-a aflat și vedeta echipei, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în ultimii ani, o piesă esențială în angrenajul formației noastre.

''Jucăm primul meci cu Norvegia, nu știu dacă este bine sau nu. Trebuie să fim foarte puternici mental. Norvegia este Norvegia, este favorită de fiecare dată. Au fost forțați să schimbe și ei niște jucătoare. Heidi Loke a rămas însărcinată și nu este în echipă, dar sunt alte jucătoare gata să joace, sunt ca niște mașini. Nu sunt atât de înalte, dar sunt foarte puternice din punct de vedere fizic, puternice în picioare. Vom fi mulțumiți și dacă nu vom obține medalia de aur, vom fi mulțumiți dacă vom progresa, dacă vom avea o atitudine în învingători. Dacă vom fi în top la acest Campionat European va fi fantastic'', a adăugat Ambros.

''Atmosfera este una foarte bună, ne dorim să ajungem la ora primului meci cu Norvegia într-o formă cât mai bună. Vom da totul pe teren și vedem la sfârșit ce se va întâmpla'', a spus la rândul ei interul stânga Cristina Zamfir.

''Nu o să ne încărcăm că avem o grupă dificilă, vrem să jucăm cât mai bine meci de meci. Așteptările sunt destul de mari, normal că ne dorim și noi o medalie, dar nu putem să promitem acum că se va întâmpla acest lucru, vom lua fiecare meci în parte și ne dorim să facem meciuri cât mai bune. Așa cum toți iubitorii handbalului își doresc un rezultat bun, la fel ne dorim și noi. Vom vedea la fața locului dacă vom fi în stare de un astfel de rezultat'', a comentat Cristina Zamfir, adăugând că în echipă nu s-a vorbit despre un obiectiv pentru acest Campionat European.

Portarul naționalei, Paula Ungureanu, a susținut că la nivelul lotului se resimte deja presiunea participării la acest turneul final, dar toate jucătoarele sunt foarte motivate: ''Indiferent la ce competiție am pornit, am simțit mereu presiune, dar face parte din sport și trebuie să ne motiveze. Suntem foarte motivate. Sper să existe această foame de rezultate. Plec cu această motivație, această gândire, să batem tot din această grupă''.

Antrenorii Martin Ambros și Costică Buceschi vor avea la dispoziție următoarele 18 jucătoare cu care România va participa la ediția 2016 a Campionatului European de handbal feminin din Suedia (4-18 decembrie):

Portari: Paula Ungureanu (CSM București), Denisa Dedu (Corona Brașov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova);

Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriștioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Oana Manea (CSM București), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj).

România este repartizată în Grupa D (Helsingborg) la EURO 2016 și va juca în ordine cu Norvegia (5 decembrie, ora 21,45, ora României), Rusia (7 decembrie, ora 19,30) și Croația (9 decembrie, ora (19,30). Primele trei clasate din cele patru grupe avansează în cele două grupe principale de câte șase echipe, cu rezultatele înregistrate între ele în grupe.

Semifinalele au loc pe 16 decembrie, la Goteborg, iar finalele pe 18 decembrie tot la Goteborg.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…