Handbal: Per Johansson (CSM București) - Privim cu optimism acest Final4, avem un plan de care trebuie să ne ținem

Handbal: Per Johansson (CSM București) - Privim cu optimism acest Final4, avem un plan de care trebuie să ne ținem

Antrenorul echipei de handbal feminin CSM București, Per Johansson, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că privește cu optimism participarea în Final4-ul Ligii Campionilor, precizând că a pregătit pentru această ultimă fază a competiției un "plan solid" pe care jucătoarele sale trebuie să îl respecte.

"Sunt foarte mulțumit de evoluția echipei mele de până acum. Privim cu optimism acest Final4. Avem un plan solid de care trebuie să ne ținem. Ne-am pregătit bine în ultima perioadă și așteptăm meciul cu Vardar. Fetele sunt dedicate la antrenamente și sunt încrezător că putem realiza ceea ce ne-am propus", a spus el.

Tehnicianul suedez a menționat că nu se așteaptă la o primire călduroasă la Budapesta după ce în urmă cu câteva săptămâni a criticat publicul maghiar în urma incidentelor de la meciul cu formația Ferencvaros TC-Rail Cargo din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. "Nu cred că voi fi cel mai popular în Ungaria. Însă sper că vom avea parte de un public mai prietenos de această dată. Vom avea în tribune și 1.500 de fani români și cred că va fi o atmosferă bună pentru noi. Când joci într-o altă țară și ai în tribune 500 sau 1.500 de fani este foarte bine pentru echipă", a adăugat Johansson.

Prezentă la conferința de presă, jucătoarea suedeză Isabelle Gullden a declarat că se așteaptă la un meci fizic cu Vardar Skopje în semifinalele competiției. "Suntem aproape de weekend-ul pe care îl așteptăm de mult timp. Ne-am antrenat bine și simțim deja fluturi în stomac pentru că știm că ne așteaptă meciuri foarte grele. Știm destule despre Vardar, am pregătit meciul. Au unele jucătoare noi, dar multe dintre ele sunt cele din sezonul precedent. Sunt jucătoare care trag bine. Noi trebuie să ne pregătim pentru un meci fizic. Le-am studiat bine pe adversare, dar la fel și ele ne cunosc destul de bine, vom vedea ce va fi. Cred că ele sunt cam la aceeași valoare de anul trecut. Au evoluții oscilante, dar pot juca foarte, foarte bine. Pot evolua la cel mai înalt nivel și atunci sunt foarte greu de oprit. Însă e important ca noi să jucăm la adevărata noastră valoare", a afirmat Gullden.

Gullden a adăugat că nu e important ca ea să fie cea mai bună marcatoare din Final4, ci echipa să reușească să își apere titlul câștigat anul trecut. "Nu e important să fiu cea mai bună marcatoare. Să marcheze altcineva de la noi, dar să câștigăm trofeul și atunci voi fi foarte, foarte fericită. Așa că nu mă gândesc deloc la acest lucru", a precizat Isabelle Gullden.

Turneul Final4 al Ligii Campionilor va avea loc pe 6 și 7 mai, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM București urmând să joace pe 6 mai, în semifinale, cu Vardar Skopje.

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”