Handelsblatt: În Germania există îngrijorare pentru posibilele întreruperi în furnizarea de semiconductori din Taiwan

Handelsblatt: În Germania există îngrijorare pentru posibilele întreruperi în furnizarea de semiconductori din Taiwan

Germania este îngrijorată de posibile întreruperi în furnizarea de microcipuri din Taiwan, pe fondul escaladării conflictului din Asia de Sud-Est şi a unei potenţiale blocade navale a insulei, a scris duminică ziarul german Handelsblatt.

„În lumea noastră înalt tehnologizată, aproape fiecare produs electronic are o componentă din Taiwan încorporată. Prin urmare, escaladarea conflictului din Taiwan va avea consecinţe de amploare”, arăta Dick Yandura, preşedintele Asociaţiei Federale de Comerţ Cu ridicata, Comerţ Exterior şi Servicii.

Potrivit unui reprezentant al Institutului German pentru Afaceri Internaţionale şi de Securitate, o posibilă blocare navală a Taiwanului de către RPC va perturba lanţul de aprovizionare cu cipuri către piaţă. În acest sens, companiile germane ar trebui să elaboreze un plan de urgenţă.

Potrivit datelor băncii de investiţii Natixis, citată de Handelsblatt, 80% din semiconductorii de astăzi din categoriile de 7 nm sau mai puţin sunt exportaţi din Taiwan. Pe lângă Taiwan, mai există o singură ţară care furnizează acest tip de componente - Coreea de Sud. Astfel, Taiwanul joacă un „rol critic în lanţul global de aprovizionare”.

Pe 2 şi 3 august, preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul în timpul turneului său în regiunea Asia-Pacific. Această vizită a fost prima pentru un politician american de un rang atât de înalt în ultimii 25 de ani. China a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă vizita va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecinţe şi vor fi luate măsuri dure de represalii. În legătură cu aceste evenimente, tensiunea din strâmtoarea Taiwan a crescut brusc.

Taiwanul este guvernat de propria sa administraţie din 1949, când rămăşiţele forţelor Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fugit pe insulă după ce au fost înfrânte în războiul civil chinez. Potrivit poziţiei oficiale a RPC, susţinută de majoritatea ţărilor, inclusiv Rusia, insula este considerată una dintre provinciile chineze.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…