Hans Klemm: Mi s-a cerut să mă concentrez suplimentar asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, Hans Klemm, a declarat, joi, într-o vizită în județul Prahova, că i s-a cerut să se concentreze mai mult asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România, el punctând însă că nu poate instrui investitorii americani să vină în această țară, însă îi poate încuraja să privească spre potențialul existent aici.

"De când am venit în România ca ambasador al Statelor Unite, președintele Iohannis, primul ministru Cioloș, (...) mai mulți dintre liderii României mi-au cerut să concentrez energie suplimentară asupra dimensiunii economice a parteneriatului nostru, pentru a încuraja și a crește fluxul schimburilor de bunuri și servicii dintre cele două țări, pentru a încuraja și a crește investițiile americane în România. M-am angajat în fața președintelui, a prim-ministrului să fac aceasta, dar, cu toate puterile pe care un ambasador american le are, eu nu pot instrui o companie americană să investească în România, cu atât mai puțin o companie ca Federal Mogul care are acționari foarte hotărâți", a spus Klemm în discursul susținut la inaugurarea unei investiții americane.

În context, el a precizat că poate doar să le atragă atenția investitorilor asupra condițiilor pe care România le oferă pentru mediul investițional.

"Tot ce pot face eu este să încurajez companiile americane să privească spre potențialul existent în România și să lucrez împreună cu guvernul român atât la nivel central, cât la nivel local la îmbunătățirea climatului de afaceri și investițional care există în România", a mai spus Klemm.

Astfel, ambasadorul SUA la București a arătat că investiția celor de la Federal Mogul este un exemplu foarte bun care arată că România are potențial, dar și o dovadă a îmbunătățirii climatului investițional.

"Îl felicit pe primul ministru Cioloș (...) pentru tot angajamentul și energia pe care le depune pentru a îmbunătăți climatul investițional din România, pentru a face condițiile de aici mai predictibile, mai stabile, mai transparente. Și îl felicit foarte mult pe prim-ministru pentru anunțul pe care l-a făcut (...) cu privire la o reformă majoră care va face administrația publică a acestei țări mai transparentă, mai profesionistă și mai puțin politizată", a mai spus ambasadorul.

Dacian Cioloș și ambasadorul SUA la București au participat joi la inaugurarea fabricii de ștergătoare auto a Federal-Mogul Motorparts, amplasată în localitatea Ariceștii Rahtivani.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade