Haos în Formula 1, la Las Vegas. Carlos Sainz a lovit un capac de canalizare la 320 km/h VIDEO

Haos în Formula 1, la Las Vegas. Carlos Sainz a lovit un capac de canalizare la 320 km/h VIDEO

Prima sesiune de antrenamente libere din Las Vegas a fost anulată, după ce un capac de canalizare de pe circuitul stradal i-a distrus monopostul lui Carlos Sainz. Spaniolul l-a lovit cu partea inferioară, la doar 9 minute de la startul sesiunii.

Conform Marca, pilotul Ferrari a lovit cu partea inferioară a mașinii un capac de canal ce fusese puțin lăsat deasupra asfaltului, lucru inadmisibil pentru o cursă de Formula 1. Ibericul avea 320 de km/h în momentul când a avut loc incidentul. Imediat, comisarii au anunțat că sesiunea se va relua, dar în cele din urmă au anulat primele antrenamentele. Ce-a de-a 2-a trebuia să înceapă la ora 10.00, dar a fost amânată de mai multe ori, pentru că toate capacele de canalizare de pe circuit să fie verificate.

Din fericire, Sainz nu a suferit răni severe, dar în plan sportiv va avea de suferit. Chiar dacă problema pe care a întâmpinat-o nu este din vina sa ori a echipei, spaniolul va fi penalizat cu locuri pe grila de start în cursa de duminică, pentru că va înlocui anumite componente la mașina sa, distruse în urma impactului cu capacul de canal, și anume celula de supraviețuire, motorul cu ardere internă, acumulatorul de energie și electronica de control.

Carlos Sainz, victima unui accident mai puțin întâlnit. Foto Getty images

Ferrari a făcut o petiție prin care a solicitat o derogare de la Regulamentul Sportiv pentru a permite înlocuirea pieselor fără penalizare, însă FIA a anunțat că îl va pedepsi pe Carlos Sainz.

După ce l-au ascultat pe reprezentantul echipei și a văzut dovezile video, comisarii determină că, în ciuda faptului că prejudiciul a fost cauzat de circumstanțe externe extrem de neobișnuite , Articolul 2.1 din Regulamentul Sportiv de Formula 1 obligă toți oficialii, inclusiv comisarii sportivi, să aplice regulamentul așa cum este scris. Comisarii arată că dacă ar fi avut autoritatea de a acorda o derogare în ceea ce ei consideră în acest caz circumstanțe atenuante, neobișnuite și nefericite, ar fi făcut-o, dar reglementările nu le permit", a fost anunțul făcut de FIA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?