Haos în Hersonul ocupat: militari ruși beți au împușcat agenți FSB într-un bar

Haos în Hersonul ocupat: militari ruși beți au împușcat agenți FSB într-un bar

Documente oficiale arată că procurorii militari din Rusia cercetează o întâmplare, în urma căreia militari ruși și ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei au murit în orașul Herson, după un schimb de focuri pe fondul consumului de alcool, relatează Yahoo News , potrivit HotNews.ro .

Dispută între soldați ruși și ofițeri ai FSB. Foto: Arhivă

Când Viktor Zolotov, directorul Gărzii Naționale Ruse, l-a informat, marți, pe președintele rus Vladimir Putin despre starea operațiunilor militare din Ucraina, o declarație a comandantului Rosgvardia a ieșit în evidență.

Vreau să subliniez în mod deosebit că simțim susținerea populației în teritoriile eliberate”, i-a comunicat Zolotov, în vârstă de 68 de ani, liderului de la Kremlin.

Conform documentelor interne ale guvernului rus obținute de ziariștii Yahoo News, dincolo de problemele cu partizanii ucraineni, forțele invadatoare se străduiesc să ridice moralul propriilor militari. În aceleași documente sunt menționate numeroase exemple grave de insubordonare pe fondul consumului de alcool.

Într-unul dintre documente este detaliată o cercetare a Comitetului de Investigații Militare pentru Flota Mării Negre cu privire la un incident care s-a petrecut pe 19 iunie, în care un militar rus și doi ofițeri ai FSB au fost împușcați mortal într-un schimb de focuri pe fondul consumului de alcool.

Întâmplarea a avut loc într-un bar din orașul Herson, capitala regiunii cu același nume.

Conform rechizitoriului elaborat de procurorii militar ruși, pe 19 iunie, în jurul orei 20.00, trei ofițeri ai FSB alăturați trupelor ruse din Herson, au intrat într-un bar unde au găsit doi militari profesioniști, sergentul junior Igor Sudin și sergentul Serghei Obuhov, „pierzând vremea și consumând băuturi alcoolice”.

Ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei le-au reproșat militarilor că au băut în timp ce purtau uniforma. În urma reproșurilor, Obuhov și-a scos pistolul și a deschis focul, trăgând în podea. Unul dintre ofițierii FSB, pe numele său Serghei Privavlov, a încercat să îi ia arma din mână, însă Igor Sudin, celălalt militar, a îndreptat pușca Kalașnikov, pe care o avea asupra sa, spre ofițeri.

Privavlov alături de un alt ofițer al FSB, Igor Yakubinski, s-au folosit la rândul lor de armele din dotare. Conform documentului întocmit de procurorii militar ruși, Privavlov, Yakubinski și Obuhov „au murit pe loc”, în vreme ce Sudin și D.A. Borodin, al treilea ofițer FSB, au fost transportați și internați la Spitalul Naval din Sevastopol.

Anchetatorii spun, totodată, că un al patrulea ofițer al FSB a luat parte la dispută, însă a scăpat teafăr și a fugit de la locul incidentului. Pentru moment, procurorii militari ruși nu l-au identificat pe acesta.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari ruși, cei doi militari implicați în altercație erau sub contract, nu recruți. Legislația din Rusia interzice trimiterea recruților în teatre de război.

Într-o cercetare publicată în luna august de ziariștii de investigație de la The Insider, un site afiliat celor de la Bellingcat, indică faptul că în nenumărate cazuri recruții înrolați în serviciul militar, care este încă obligatoriu în Rusia, sunt forțați sau păcăliți să semneze contracte profesioniste pentru a putea fi trimiși pe frontul din Ucraina.

De asemenea, cercetarea realizată de jurnaliștii de la The Insider a avut la bază documente oficiale. Aceștia au intrat în posesia unor plângeri întocmite de rudele soldaților, dar și de militarii care ar fi fost trimiși cu forța în Ucraina. Plângerile au fost înregistrate de procurorii militari ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro